Köy heyelan tehlikesiyle karşı karşıya

Dev çatlakların boyu 1 kilometreye ulaştı. Köylüler endişe içerisinde yetkililerden yardım bekliyor.

Köy heyelan tehlikesiyle karşı karşıya
Haber61 / Özel Haber

Rize'nin Ardeşen İlçesine bağlı Gündoğan köyü Yıldızlar Mahallesi'nde meydana gelen çatlaklar büyük tehlike yaratıyor. Köy heyelan tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için köylüler evlerini korku içerisinde terk ediyor.

Geçtiğimiz yıl Ardeşen'in Işıklı Yolu ile Gündoğan köyüne çıkan yol üzerinde meydana gelen küçük boyutlu çatlaklar zaman içerisinde devasa boyutlara dönüşerek Yıldızlar Mahallesi'ne kadar ulaştı. Köydeki pek çok evin duvar ve kolonlarınday çatlaklar nedeniyle önemli hasar meydana geldi. Heyelan korkusu nedeniyle köyde 7 ev boşaltıldı. Gidecek yeri olmayan vatandaşlar ise evlerinde kalmaya ve ölümle burun buruna yaşamaya devam ediyor. Mahalle halkı, birkaç kez yetkililere başvurduklarını ancak çözüm bulunamadığını söyleyerek ilgili kurum ve kişilerden yardım istedi.

ÇATLAKLARDAN SU ÇIKIYOR

Mahallede yaşayan Cihan Yıldız isimli vatandaş, günden güne köyde kayma olduğunu belirterek mahalle halkının evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Durumu geçen yıl fark ettiklerini ve 1 yıldır mücadele verdiklerini ifade eden Yıldız, "Mühendisler zamanında gelerek bölgenin altından nehir geçtiğini söylemişler. Oluşan yarıklardan da su çıkıyor ve hem evlerimiz yıkılma noktasına vardı hem de zemin yumuşadı. Bu çatlaklar bu kadar büyük değildi. Bir sabah uyandık ve bu hale geldiğini gördük. Önce deprem olduğunu veya fay hattı geçtiğinden şüphelendik ama sonra yarıklardan su çıkmaya başladı. Yeni çatlaklar hızla açılmaya devam ediyor. Yetkililer bize acilen yardım etmeli" dedi.  Yetkililerin daha önce gelerek 1 eve oturulamaz raporu verdiğini fakat diğer evlere vermediğini söyleyen Yıldız, "Evi yada akrabası olan köyden gidiyor. Gidecek yeri olmayansa mecburen kalmaya devam ediyor. Can güvenliğimiz yok. Heyelan göz göre göre geliyor. Yetkililer artık sesimizi duysun ve köylüye sahip çıksın" diye konuştu. 













 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler