Köse barajı 13 yıldır bitirilemedi

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde yapımına 1996 yılında başlanan baraj inşaatında mevcut sulama kanallarının temeli bugün törenle atıldı. Temel atma törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, DSİ Trabzon Bölge müdür

Köse barajı 13 yıldır bitirilemedi

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde yapımına 1996 yılında başlanan baraj inşaatında mevcut sulama kanallarının temeli bugün törenle atıldı.

Temel atma törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, DSİ Trabzon Bölge müdürü Recep Çıtır, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, İl Genel Meclis Başkanı Sabahattin Çobanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun canlı olarak bağlandığı törende konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu “Gümüşhane'mizin kalkınmasındaki önemli etkenlerden biri olan Köse Barajı ve iki ay sonra yapımına başlanacak olan Sadak Barajı ile bölgemiz sulama alanında mesafe kat etmiş olacaktır. Baraj inşaatımızın yapımı esnasında gündeme gelen kamulaştırmalar ile ilgili olarakta siz Köseli vatandaşlarımızın yardımını bekliyoruz. Bu hizmet sizin ve yarınlarınız içindir” dedi.
Törende konuşan milletvekili Yahya Doğan ise “ 1996 yılına başlanan baraj inşaatının sonuna yaklaşırken, bu hale gelmesinde emeği olan herkese ve konuya gösterdiği hassasiyetten ötürü başbakanımıza teşekkür ediyorum. Devlette kimsenin alacağı kalmaz. Devlet bakidir. Milyonlarca lira harcayıp sizlere hizmet getiren devletimize kamulaştırma konusunda yardımcı olunması gerekiyor. Bu görev sizlere düşüyor. Yüz liralık araziye binl ira isterseniz bu iş yürümez. Hepimiz elimize taşın altına koyacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler