Kocasını öldüren kadına müebbet istendi

Samsun’da kocasını öldüren ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kadın, savcının itirazı üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kadın hakkında "kasten eşini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle da

Kocasını öldüren kadına müebbet istendi
Samsun’da kocasını öldüren ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kadın, savcının itirazı üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kadın hakkında "kasten eşini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Nehir Tepe (27), 9 ay önce evlendiği ve çıkan tartışma sonucu kendisini darp eden kocası Ramazan Tepe’yi (41) bıçakla yaraladı. Ramazan Tepe, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polisi arayarak olayı ihbar eden üniversite öğrencisi Nehir Tepe, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Samsun Adliyesi'ne çıkarılan Nehir Tepe, savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren genç kadın, "eşinin kendisini darp ettiğini, silah çekerek tehdit ettiğini ve kendisini korumak için eline aldığı bıçağını üzerine gelince yaralandığını" söyledi. Hakim karşısına çıkan, Nehir Tepe, "nefsi müdafaada bulunduğu" gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu ve Nehir Tepe'nin tutuklanmasını talep etti. Dosyayı inceleyen nöbetçi olan 5. Asliye Ceza Mahkemesi Nehir Tepe hakkında yakalama müzekkeresi çıkarttı. Nehir Tepe, serbest kaldıktan bir gün sonra İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'ndeki annesine ait evde yeniden gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Nehir Tepe, Aranan Şahıslar Bürosu ekiplerine teslim edildi. Nehir Tepe, yeniden Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakime ifade veren Nehir Tepe, "Olayla ilgili sulh ceza mahkemesinde, savcıda ve poliste ifade verdim. O ifadelerim doğrudur. Ekleyecek bir husus yoktur" dedi.
 
Hakim, şüpheliye isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi varlığı gösteren olguların bulunması, mevcut delil durumu, atılı suçun kanunda öngörülen yaptırımı, CMK'nın 100/3 maddesindeki belirtilen katalog suçlardan oluşu, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olmasını nazara alarak CMK'nın 100/3-a-8 maddesi uyarınca Nehir Tepe'nin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Nehir Tepe hakkında soruşturmayı yürüten savcı iddianameyi hazırlayarak ağır ceza mahkemesine sundu. 
 
Savcı, hazırladığı iddianamede ölen Ramazan Tepe'nin şüpheli Nehir Tepe'ye karşı meşru savunma oluşturacak şekilde herhangi bir şiddetin olduğuna dair delil bulunmadığı, şüphelinin olay gecesi saat 22.30 sıralarında eşi olan ölenle tartışmaları sonucu ele geçirdiği bıçağı ölenin batın kısmına bir kez batırmak suretiyle oluşan büyük damar yaralanması ile iç ve dış kanama sonucu ölmesine neden olduğu, bu nedenle “kasten eşini öldürmek” suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1-d-son maddesi gereği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını talep etti. 
 
Nehir Tepe'nin önümüzdeki günlerde Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel