Kardeş şehir Siirt Trabzon’dan mutlu ayrıldı

 Trabzon-Siirt illeri arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak amacıyla ilimize gelen Siirt Valisi Ahmet Aydın başkanlığındaki heyet iki günlük gezinin ardından Trabzon’a veda etti.               Ziyaretin son gününde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafı

Kardeş şehir Siirt Trabzon’dan mutlu ayrıldı

 

Trabzon-Siirt illeri arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak amacıyla ilimize gelen Siirt Valisi Ahmet Aydın başkanlığındaki heyet iki günlük gezinin ardından Trabzon’a veda etti.
               
Ziyaretin son gününde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından Cephanelik Restaurant’ta verilen bir kahvaltı programıyla güne başlayan Siirt heyeti kahvaltı sonrası Atatürk Alanında çay içerek güneşin tadını çıkardı. Buradan Vali Kızılcık ile birlikte Ayasofya Müzesi’ne geçen Siirt heyeti, Ayasofya’da uzun bir süre incelemelerde bulundular. Heyet daha sonra Atatürk Köşkü ziyaretinin ardından Trabzon’daki gezi programlarını tamamladılar.
               
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Kızılcık, “İki günden beri kardeş şehrimiz Siirt’in değerli valisini, İl Genel Meclis Üyelerini, belediye başkanlarını ve diğer misafirlerimizi burada ağırladık. Onları burada ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduk. Bu ziyaretin geçmişten beri süre gelen iki şehrin birlik ve kardeşliğine katkı sağlayacağına inanıyorum. İnşallah bu ziyaret Doğu Karadeniz bölgemizden, Güneydoğuya, ülkemizin geneline ve insanlığa bu kardeşlik sesimizin duyulmasına vesile olur. Kardeşliğimizin insanlığın ve ülkemizin huzuruna katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.
               
Trabzon’a Hayran Kaldılar
               
Trabzon’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Siirt Valisi Ahmet Aydın ise, “Trabzon’a geldiğimiz günden beri bizleri en iyi şekilde ağırlayan başta sayın Valimiz Dr. Recep Kızılcık’a ve tüm Trabzonlulara teşekkür ediyoruz. Trabzon’un havası denizi yeşili bizi çok etkiledi. Doya doya bir ziyaret gerçekleştirdik. Güzel günler yaşadık. Uzungöl’e gittik, Ayasofya’yı gezdik, deniz kenarında, Cephanelik’te kahvaltı yaptık. Bu tür ziyaretlerin kardeşliğimizi daha da gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.
               
Siirt’e Davet Etti
               
Vali Kızılcık daha sonra Siirt heyetini havalimanından uğurlarken, Trabzonluların ilgisinden hayli memnun kalan Siirt Valisi Ahmet Aydın da, Siirt halkı adına Vali Kızılcık’ı Siirt’e davet ederek, “Sayın valim en kısa zamanda sizleri Siirt’e bekliyoruz” dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel