Kar şehirleri esir aldı! Okullar tatil edildi

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar çöktü, günlük yaşam olumsuz etkilendi., Valilik olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatilini bir gün daha uzattı. Şırnak'ta da okullar yarın tatil edildi.

Kar şehirleri esir aldı! Okullar tatil edildi

Hakkari Valiliği kar tatilini bir gün daha uzattığını duyurdu. Yüksekova-Dağlıca karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Mart ayında görülen yoğun kar yağışı "Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır" sözünü hatırlattı. Şırnak'ta da okullar bir gün tatil edildi.

Hakkari Valiliği tarafından okulların tatil edilmesine ilişkin yapılan açıklamada "Sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde bulundurularak 20.03.2024 salı günü ilimiz genelinde Yüksek Öğretim Kurumları hariç okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki tüm eğitim öğretim bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi.

Şırnak Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

DAĞLICA YOLU KAPANDI
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak yağışla beraber çökme meydana gelen Dağlıca karayolu ulaşıma kapatıldı. Dün başlayan sağanak yağış Hakkari ve ilçelerinde hayatı durma noktasına getirirken, bölgede birçok nokta selden etkilendi. İlçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca yolu çökme meydana gelirken, yol ekipler tarafından trafiğe kapatıldı. Bunun üzerine çökmenin meydana geldiği Dağlıca yolunda karayolları ekipleri çalışma başlattı.

"MART AYINDA BÖYLE KAR GÖRMEDİK"
Van’da sabah saatlerinden itibaren aralıksız olarak etkili olan sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kurak bir kış mevsimi yaşayan Van, mart ayında etkili olan yağmur ve kar yağışı vatandaşların yüzünü güldürdü. Sabah saatlerinde aralıksız sağanağın etkili olduğu kentte, akşam saatlerinde kara dönüştü. Yoğun kar yağışıyla birlikte kent kısa sürede kıştan kalma görüntülere büründü.

Kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulunan Meteoroloji 14 Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölge genelinde havanın çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu olması beklendiği, yağışların yarın (çarşamba) sabah saatlerine kadar kuvvetli olması ve yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde gerçekleşmesi tahmin edildiği ifade edildi. Meteoroloji, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayıyla yer yer sis hadiselerinin görülmesi konusunda uyarı yaptı.

"Mart ayı kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır" deyimini hatırlatan Mehmet Kulas isimli vatandaş, “Kar yağışı rahmettir. Mart ayında böylesi bir kar yağışı görmemiştik. İnşallah yağan bu kar yağışı bereket olur” dedi.

Van’ın Edremit ilçesinde ise yağan kar yağışıyla birlikte dışarı çıkan çocuklar, kartopu oynayarak anın tadını çıkardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel