Kadir Güven'den ''Kuraklık'' uyarısı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyeleri ile bir araya gelen Kadir Güven, “Kırmızı et üreticimiz bizim için olmazsa olmazımız. Ülkemizin yaşadığı bu dönemde yaşadığı kuraklık özellikle de Sivas’tan başlayan Kayseri, Yozgat bu şekilde devam eden Kızıl

Kadir Güven'den ''Kuraklık'' uyarısı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyeleri ile bir araya gelen Kadir Güven, “Kırmızı et üreticimiz bizim için olmazsa olmazımız. Ülkemizin yaşadığı bu dönemde yaşadığı kuraklık özellikle de Sivas’tan başlayan Kayseri, Yozgat bu şekilde devam eden Kızılırmak havzası bölgesinde geriye doğru baktığımızda çok uzun yılları içine alan bir kuraklık dönemi yaşıyor. Her ne kadar 3 gündür yağış aldıksa da bundan sonraki süreçte tekrardan sıcaklıkların yükseldiği bir dönem gibi görülüyor. Bu günlerde oluşan yağmur tavı ile boş bıraktığımız ekinden kalan ne varsa şu anda da bizim temelimiz olan yemlik ekimi ile ilgili yapabildiğiniz kadar ekim yapmamızda yarar var. Sebze üreticileri alanlarında boş bırakılan yer varsa yine aynı şekilde değerlendirilmesinde yarar var. Çünkü bu yıl şu anda ilçedeki Çeltik Komisyonumuz ruhsat vermeye başladı” dedi.

“BAZI KISITLAMALAR OLABİLİR”

15 Mart’tan itibaren bir toplantı yapılacağını, İl Kuraklık Komisyonu’nda kaymakamlar ve ziraat odası başkanlarıyla beraber olacaklarını belirten Güven, “Bölgedeki ruhsatlandırmada belki şayet Devlet Su İşleri yetkilerince Derbent ve Altınkaya Baraj Göllerinden yeterli su salınamayacağı belirtilirse bazı kısıtlamalara da gidilmesi söz konusu olacak. Ondan dolayı bu tür şeylere hep hazırlıklı olmakta yarar var” şeklinde konuştu.

Güven, Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerine küpesiz hayvanlarının kalmaması için de çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel