Kadınlara siyaset dersi verildi

Trabzon Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen ve 5 gün süren siyaset eğitimine Trabzon'da çoğunluğu sivil toplum örgütlerinde görev yapan kadınlar ile DSP İl Başkanı Sibel Suiçmez katıldı. Eğitimin son gününde katılımcılara sertifikaları törenle ver

Kadınlara siyaset dersi verildi

Trabzon Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen ve 5 gün süren siyaset eğitimine Trabzon'da çoğunluğu sivil toplum örgütlerinde görev yapan kadınlar ile DSP İl Başkanı Sibel Suiçmez katıldı. Eğitimin son gününde katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

Törende konuşan KADER proje koordinatörü Özlem Aslan, Trabzon'da yaptıkları ve 5 gün süren siyaset okulu ile amaçlarının yerel seçimler öncesi aday olmayı düşünen kadınları siyaset arenasında güçlendirmek olduğunu söyledi.

Değişik siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinde 30 kadın temsilcinin seminerlere katıldığını kaydeden Aslan “Katılımcılara 5 gün boyunca siyaset bilimine giriş, seçim sistemleri, yerel siyaset ve kampanya konularında bilgi verdik. Okulun başka bir amacı da farklı görüşte olan kadınları bir araya getirip onların birlikte hareket etmelerini sağlayacak bir diyalog zemini oluşturmaktır” dedi.

Törene katılan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise siyasetin vatandaşların daha rahat ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için yapılmasını isteyerek “Ama maalesef günümüzde siyaset, hep karşı tarafı mat etme, devre dışı bırakma zor duruma düşürmek gibi bir anlayışla yapılıyor. Oysa siyaset halkın yararına hizmet üretme, katılım, paylaşım ortak akıl ve ortak çözüm üreterek insanlara hizmet etme sanatıdır” dedi.

Tören sonrasında katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler