İtalyanlardan Başkan'a ziyaret...

AB Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında Mimar Sinan İlköğretim Okulunun davetlisi olarak İtalya ve Macaristan'dan Trabzon'a gelen öğretmen ve öğrenciler, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret ettiler. Mimar Sinan İlköğretim Okulu Mü

İtalyanlardan Başkan'a ziyaret...

AB Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında Mimar Sinan İlköğretim Okulunun davetlisi olarak İtalya ve Macaristan'dan Trabzon'a gelen öğretmen ve öğrenciler, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret ettiler.

Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Turgut ve konuklarını belediyede görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, misafirlerine Trabzon hakkında bilgi verdi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un 4 bin yıllık tarih ve uygarlık kenti olduğunu belirterek, ''Bu tarihi kenti gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak için büyük süratle kentsel dönüşümleri sürdürüyoruz'' dedi.

Yabancı konukları 23-30 Temmuz tarihleri arası Trabzon'da yapılacak Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne davet eden Gümrükçüoğlu, Trabzon'un aynı zamanda bir spor kenti olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuk öğretmen ve öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Gümrükçüoğlu, daha sonra misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Trabzon Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun misafiri olarak yaklaşık bir hafta boyunca Trabzon'da kalacak 12 öğretmen ve 6 öğrenciden oluşan heyet, Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerine de gezecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel