Harabeler masaya yatırıldı

Trabzon Genç Arsinliler Derneği, Gümüşhane’nin Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Santa Harabelerini turizme kazandırmak için hazırladığı “Santa Tanıtma ve Değerlendirme” raporunu bölge Belediye Başkanlarına sundu.Arsin’in Yeşilyalı Beldesinde bul

Harabeler masaya yatırıldı

Trabzon Genç Arsinliler Derneği, Gümüşhane’nin Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Santa Harabelerini turizme kazandırmak için hazırladığı “Santa Tanıtma ve Değerlendirme” raporunu bölge Belediye Başkanlarına sundu.

Arsin’in Yeşilyalı Beldesinde bulunan Pehlivan Et ve Balık tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, Atayurt Belediye Başkanı Hüseyin Zengin, Genç Arsinliler Derneği Başkanı Kemal Özdemir ve dernek yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genç Arsinliler Derneği Başkanı Kemal Özdemir, “Gümüşhane ile ortak noktamız: Santa. Trabzon’a ve Gümüşhane’ye gelen turistleri Santa’ya yönlendirmemiz gerekiyor. Her iki ilinde yapacakları çalışmalar sayesinde turistleri Santa üzerinden her iki ilin tarihi güzelliklerinin bulunduğu noktalara ulaşmalarını sağlamalıyız. Biz dernek olarak Santa’nın tanıtımı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

“EKİP OLMALIYIZ”

Sunulan dosyada yer alan tarihi yapıların özelliklerini en doğru şekilde vatandaşlara aktarabilmek için kurdukların ekibin her biri farklı meslek gruplarında görev aldıklarını belirten Özdemir, “Bu sayede ekip bilincinde olarak yaptığımız araştırmalarda daha iyi sonuçlar elde ettik. Santa’nın iklimini, coğrafyasını, tarihi ve kültür yapısını en iyi şekilde vatandaşlarımıza sunmaya çalıştık. Belediyeler olarak da güzel bir çalışma hazırlanırsa Santa’nın geleceğini kurtarmış oluruz.” diye konuştu.

“DESTEĞE HAZIRIM!”

Santa’nın gerçekten tarihi güzelliği olan bir mekan olduğunu söyleyen Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise “İdari olarak Gümüşhane’ye bağlı olmasına rağmen fiziki olarak Trabzon’a daha yakın. Santa’nın kalkınması Trabzon’un ve Gümüşhane’nin kalkınması anlamına gelir. Öncelikle fiziki şartların iyileştirilmesi gerekiyor. Sayın Valimizle de bu konuyu görüştüm. Valimizin de düşünceleri, fiziki alt yapının biran önce iyileştirilmesi yönündeydi. En azından Taşköprü Yaylasına kadar yolların iyileştirilmesi yapılmalıdır. Bundan sonraki süreçte gerekli desteğin verilmesine hazırım. İnşallah daha güzel bir Santa için bir an önce faaliyetlere başlarız.” dedi.

“HARABEDEN ÖTEYE GİDİLMEMİŞTİR”

Gümüşhane’nin ve Trabzon’un Karadeniz’de istihdam alanında çok alternatifi olan illerden olmadığını söyleyen Atayurt Belediye Başkanı Hüseyin Zengin, “Santa Harabeleri, tabirinden öte hiç adım atılmamış bir tarihi yerimiz söz konusu. Turizme son derece elverişli bir alan olan ve hala istenilen düzeyde değil. Bir taraftan Gümüşhane Valiliği ve Belediyesi, diğer taraftan Trabzon Valiliği ve Belediyesinin yanında siyasetçilerimizin de gayretleri istenen düzeye gelmemiştir. Bahsetmiş olduğumuz güzergahlar iyileştirilirse, aynı zamanda yayla turizminin de yeni bir ivme kazanacağına inanıyorum. Bu vesile ile köyde yaşayan insanlarımızın ulaşımını da kolaylaşmış olacaktır. İnanıyoruz ki bundan sonra önemli adımlar atılacaktır. Bölgemiz ekonomik olarak önemli bir güç elde edecektir.” ifadelerini kullandı.

“BİZE YAKIŞANI YAPMALIYIZ”

Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan ise “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Hep birlikte gayret edip Santa’yı ismine yakışır bir hale getireceğiz. Gerek siyasi iradelerin etkisinden yararlanacağız gerekse yerel bazda DOKA’ya projeler üretip sunacağız. Ama Biran önce Santa’yı kazanmak için çaba göstermeliyiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel