Gürcistan'ın Trabzon'dan isteği

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Gürcistan hükümetinin izni olmadan işgal altında bulunan bölgelerinde herhangi bir ticari ve ekonomik faaliyette bulunmanın, ithalat-ihracat, ticaret ve yatırım yapmanın kesinlikle yasak olduğunu bild

Gürcistan'ın Trabzon'dan isteği

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Gürcistan hükümetinin izni olmadan işgal altında bulunan bölgelerinde herhangi bir ticari ve ekonomik faaliyette bulunmanın, ithalat-ihracat, ticaret ve yatırım yapmanın kesinlikle yasak olduğunu bildirdi.

Mikatsadze, Trabzon Valiliği'ne gönderdiği yazıda, Gürcistan'ın Abhazya Özerk Cumhuriyeti ve Tskhinvali bölgesinin işgal altında bulunduğunu, söz konusu bölgelerin Birleşmiş Milletler ve Türkiye Cumhuriyeti'nce Gürcistan toprağı olarak tanındığını belirtti.

Gürcistan'ın ''İşgal Topraklar Hakkındaki Yasası''nın 4. maddesi gereğince, Abhazya Özerk Bölgesi'ne girişlerin sadece Gürcistan'ın Zugdidi ilinden, Tskhinvali bölgesine girişin ise sadece Gori ilinden yapılabildiğine dikkat çeken Mikatsadze, şöyle devam etti:
''Diğer bölgelerden girişleri öngörmeyen yasa, ihlal durumlarında Gürcistan Ceza Kanunu'na dayanarak gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını da öngörmektedir. İhlal durumunda Gürcistan yetkili makamları, Gürcistan kanunları ile uluslararası kanunları uygulamak zorunda kalacaklar. Yine aynı yasanın 6. maddesine dayanarak, Gürcistan hükümetinin izni olmadan işgal altında bulunan bölgelerimizde herhangi bir ticari ve ekonomik faaliyette bulunmak, ithalat-ihracat, ticaret ve yatırım yapmak, uluslararası hava, deniz, demir yolu veya transit kara yollarıyla ulaşım ya da taşımacılık yapmak da ayrıca kesinlikle yasaktır.''

Mikatsadze, Gürcistan'dan izin alan ve Abhazya'ya gidecek olan sadece yardım amaçlı yük taşıyan gemilerin gümrük ve sınır kontrollerinin Poti Limanı'nda yapmaları gerektiğini belirterek, Abhazya sorunu çözülene kadar, bu bölgeye her türlü deniz ulaşımının yasak olduğunu kaydetti.

Avantadil Mikatsadze, sorun yaşanmaması için tüm kurum ve kuruluşların bu konularda bilgilendirilmesinde valilikten yardım istediklerini belirti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler