Gümüşhane Üniversitesi’nde yangın söndürme tatbikatı!

Gümüşhane Üniversitesi Sivil Savunma Uzmanlığı ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile yangın söndürme eğitimi ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi’nde yangın söndürme tatbikatı!

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Binası önünde Üniversitenin Sivil Savunma Uzmanı Engin Demir ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Amiri Muhammet Aydın’ın sorumluluğunda gerçekleştirilen tatbikatta katılımcılara yangınlar hakkında genel bilgiler verildi.

Gümüşhane Üniversitesi’nde yangın söndürme tatbikatı!

Yangın türleri, yangına müdahale şekilleri, söndürücü madde çeşitleri ve yangın riski doğuran etkenler gibi konularda teorik bilgiler veren İtfaiye Amiri Muhammet Aydın daha sonra yangına müdahale şekillerinden de bahsederek, Gümüşhane Üniversitesi’ndeki binalarda bulunan yangın söndürme ekiplerinin katılımıyla tatbikatın uygulamasına geçildi.

Uygulamada Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yakılan yangına ilk müdahaleyi yapmak üzere yangın tüpleri ve söndürme teknikleri tatbikata katılanlara birebir uygulamalı olarak anlatıldı. Üniversite personeli yangına eğitmenler kontrolünde yangın söndürme tüpleriyle başarılı bir şekilde müdahale etti.

Ekipleri tebrik eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Malum olduğu üzere ülkemiz deprem, yangın ve sel gibi afet risklerinin yaşandığı bir coğrafyadadır. Toplum yapımızı olumsuz etkileyen ekonomik ve sosyal kayıplara neden olan bu olağanüstü durumlara karşı bilgi sahibi olmak ve gerekli tedbirleri önceden almak gerekiyor. Alınan tüm bu tedbirler; bizleri afet riskine karşı korunmanın yanında, afetlerin en az zararla da atlatılmasını sağlamaktadır. Bu amaçla da ilk müdahalenin daima hayat kurtarıcı olduğuna inanıyor ve her yıl olduğu gibi Üniversitemizde Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğinde yangın tatbikatlarını gerçekleştirdik. Yangın tatbikatının gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Üniversitemiz Sivil Savunma birimi olmak üzere destek veren Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüze ve katılan tüm personelimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel