Gümrükçüoğlu: 'Mücadelemiz gece gündüz sürüyor'

Trabzon’un son yılların en büyük kar yağışı ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için özel, dolmuş ve ticari araçların kesinlikle zincirsiz olarak t

Gümrükçüoğlu: 'Mücadelemiz gece gündüz sürüyor'

Trabzon’un son yılların en büyük kar yağışı ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için özel, dolmuş ve ticari araçların kesinlikle zincirsiz olarak trafiğe çıkmamalarını ve bu kurala uymayan araçların trafikten men edileceğini söyledi.

Son 24 saat içerisinde Trabzon’da metre kareye 55 kg kar düştüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verdiği raporlara göre yoğun kar yağışının bugün(Perşembe) günü akşam saat 20.00’dan sonra azalacağını fakat belirli aralıklarla Cumartesi gününe kadar devam edeceğini dile getirerek, “Bütün makinelerimiz bütün ilçelerimizde ve il merkezinde bütün belediye başkanlarımızla koordineli bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. “ dedi.

Zincirsiz araçlar trafikten men edilecek

Acil ihtiyaçları olmayan vatandaşlardan dışarıya çıkmamaların isteyen Başkan Gümrükçüoğlu araç sahiplerini de uyardı. Zincirsiz trafiğe çıkan araçların yollarda tıkanıklık meydana getirdiğine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Asıl büyük problem ticari araçların, özel araçların, minibüslerin katiyetle zincirsiz yola çıkmamaları gerekmededir. Hatta özel ve ticari araçlar, minibüsler de yolculuk talebine göre yola çıkmalıdırlar ve güzergâhları tıkamamalıdırlar. Ana arterlerdeki trafik tıkanıklığının sebebi araçların zincirsiz yola çıkması. Bu durumda ancak çekiciler ile birlikte yolları düzenleyebiliyoruz. O bakımdan bütün hemşerilerimiz ve vatandaşlarımızdan acil bir ihtiyaçları yoksa dışarıya çıkmamaları ve bir iki gün içinde sona erecek kar yağışının dinmesini beklemelerini istiyoruz. Zincirsiz olarak dışarıya çıkan araçların da trafikten men edileceklerini belirtmek istiyorum. Bütün hemşerilerimin bu konuda hassasiyet göstermesini beklemekteyiz.

Kar temizleme çalışmalarında öncelik ana arterler

Kar temizleme çalışmalarında merkezi yerler,  ana arterler, hastane, okul, resmi daireler olmak üzere öncelik verdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Böylece merkezi yerlerden tüm ilçelerimize etrafa doğru yol açma çalışmaları sürdürülecektir. Burada önemle vurgulamak istediğim bugün saat 20.oo’a kadar yoğun kar yağışı devam edecek. Şu ana kadar son 24 saat içinde Trabzon’umuza metre kareye 55 kg kar yağışı düşmüştür. Cumartesi gününden itibaren ise şehrimizde don olayı beklenmektedir. Bu nedenle don ve buzlanmaya karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu nedenle can ve mal kaybı yaşamamak için araçların kesinlikle trafiğe zincirsiz çıkmamaları gerekmektedir.

Karla mücadele gece gündüz sürüyor

Öten yandan Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda kar temizleme çalışmaları gece gündüz sürdürülüyor. Buzlanmaya karşı gece tuz ve solüsyon seren ekipler ayrıca yol ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaların sürdürüyor. Kar ile mücadele çalışmalarını sürekli takip ederek sorumlulardan bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu amaçlarının ana arterleri sürekli trafiğe açık tutmak olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler