Giresun'da kriz masası oluşturuldu

Giresun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Hasan Karahan başkanlığında kriz toplantısı düzenlendi.Toplantıda, Karayolları yetkilileri Eğribel Geçidinin saat 15.00 itibariyle ulaşıma kapatıldığını, Yavuzkemal-Kulakkaya ve Aydınlar Karayolu haricindek

Giresun'da kriz masası oluşturuldu

Giresun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Hasan Karahan başkanlığında kriz toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Karayolları yetkilileri Eğribel Geçidinin saat 15.00 itibariyle ulaşıma kapatıldığını, Yavuzkemal-Kulakkaya ve Aydınlar Karayolu haricindeki diğer yolların ulaşıma açık olduğunu belirtti. AKSA EDAŞ yetkilileri ise il genelinde 142 köyün elektriği olmadığı bilgisini vererek arızaların giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Birimlerin koordineli çalışmasını isteyen Vali Karahan, kapalı yolların durumuna değinerek önceliğin grup yollarına ve elektriği kesik olan köylere verilmesini isterken Gelen ihbarların iyi değerlendirilmesini, mağdur vatandaşların mümkün olduğunca taleplerinin karşılanmasını ve ilgili kurumların teyakkuzda olması talimatını verdi. Kar lastiği veya zincir takmayan araçlar ile çekme halatı bulunmayan araçların trafikte seyrine müsaade edilmeyeceğini belirten Vali Karahan, vatandaşlara da özel taşıtlar yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Toplantıya Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcıları Bekir Ergök ve Barış Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Selahattin Acara, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal, Karayolları Şefi Taşkın Öztürk, İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Cemil Beyaz, Meteoroloji Müdürü Abdülkerim Karataş, EDAŞ Müdürü Sedat Akkoyun ve Özel İdare Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Mustafa Kemal Bilgin katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel