Giresun'da balıkçılar denize açılmak için hazırlıklara başladı!

Giresun Espiye'de balıkçılar denize açılmak için hazırlıklara başladı.

Giresun'da balıkçılar denize açılmak için hazırlıklara başladı!

Giresun Espiye'de balıkçılar denizlerde av yasağının başlamasıyla zarar gören ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapıyor.

Balıkçılar, av yasağının sona ermesine yaklaşık 2 ay kala Gülburnu Köyü Balıkçı Barınağı'nda hazırlıklarını tamamlamak için mesai harcıyor.

Giresun'da balıkçılar denize açılmak için hazırlıklara başladı! Gülburnu Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Üzeyir Kıdıl, boya, güverte ekipmanlarının bakımları, makine bakımları ve elektronik avlama sistemlerinin bakımlarını yaptıklarını söyledi.

Barınakta Gülburnu, Değirmenağzı, Sakarya ve Hisarüstü köylerinden profesyonel ve amatör olarak yaklaşık 100 balıkçı teknesi bulunduğunu aktaran Kıdıl, "Şu anda 2 aylık zaman kaldı. Hazırlıklarımız tam yol devam ediyor. Bu sene palamudun bol olacağını, hamsinin palamuda nazaran biraz daha kısıtlı olacağını, çinekopun da bu sene iyi miktarda olacağını düşünüyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel