Erdoğan: Rize'ye Havalimanı Şart

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize'de acilen bir hava limanı oluşturulması gerektiğini ve bu konuda bütün Rizelilerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Kuzeyi deniz, güneyi tamamen dağlarla çevrili Rize, kısıtlı ulaş

Erdoğan: Rize'ye Havalimanı Şart

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize'de acilen bir hava limanı oluşturulması gerektiğini ve bu konuda bütün Rizelilerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Kuzeyi deniz, güneyi tamamen dağlarla çevrili Rize, kısıtlı ulaşım imkanlarını ancak hava limanıyla çözebilir." dedi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, RTB olarak Rize'ye fayda sağlayacak her türlü projenin destekçisi olduklarını ifade ederek, "Bu bağlamda çok önemli bir ihtiyaç olan ve son zamanlarda gündeme gelen, Rize için hayati önem taşıdığına inandığımız havalimanı yapımı konusunu çok önemsiyoruz.
 
Bilindiği gibi Doğu Karadeniz sahil şeridi üzerinde yer alan Rize'de ulaşım karayolu ile sağlanmakta, liman bağlantısı tamamıyla endüstriyel amaçlar için kullanılmakta ve denizyolu taşımacılığı yok denecek kadar azdır. Ulaşımın en önemli unsuru olan demiryolu ve hava limanı şehirde mevcut değildir. Havayolu ile ulaşım, Rize'ye en yakın il olan Trabzon havalimanından sağlanmaktadır. Kuzeyi deniz, güneyi tamamen dağlarla çevrili Rize, kısıtlı ulaşım imkanlarını ancak hava limanıyla çözebilir." diye konuştu.
 
Erdoğan, Rize'nin turizmde kalkınma potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yaparak, şöyle dedi: "İlimiz doğal güzellikleriyle, yayla turizmi, su sporları, doğa sporları, termal turizm, kültür turizmiyle cennetten bir köşedir. Zamanın bu kadar değerli olduğu dünyamızda şehrimize gelen turistlere ancak üç saatlik zorlu kara yolu yolculuğuyla güzelliklerimizi göstermek zorunda kalıyoruz.
 
Bu durum Rize'mize gelen turist sayısını olumsuz yönde etkilemektedir. Şehrimiz dünya çapında büyük kazanç sağlayan turizm milli gelirinden yoksun olmaktadır. Şunu unutmamak gerekir; Rize'ye hava limanı yapılırsa turizm gelirleri artacak, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz büyük kazanç sağlayacaktır. Yine bölgemizde turizmin gelişimi için yapılacak DOKAP'ın Turizm Master Planı içinde Rize'ye hava limanı yapılmasının da plana dahil edilmesi gerektiğine inanıyorum."
 
"HAVA LİMANI İÇİN RİZELİLER ORTAK HAREKET ETMELİ"
 
Turizmin yanında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ve çay sektörünün gelişimi için de hava limanının önem taşıdığını söyleyen Erdoğan, "Üniversite hocalarının ve öğrencilerinin daha fazla tercih ettiği üniversite olabiliriz. Çay sektöründe ise gerek iç gerekse dış piyasada ekonomik canlanma sağlanabilir. Ekonomik bağlantılar hız kazanır. Ayrıca hava limanı, coğrafi koşullardan dolayı ilimizin dar sınırlarında sıkışıp kalmış, bölgemiz insanının en önemli geçim kaynağı olan çay sektörüne yeni ekonomik bir ivme kazandıracaktır.
 
Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde Rizemiz ve çay sektörümüz için belirttiğimiz 2023 yılı için 300 bin ton çay üretimi, 50 bin ton ihracat ve 500 milyon dolar gelir elde etmek" hedefine ulaşmak için Rize'ye hava limanı şarttır. Rize'ye Hava Limanı Rize ve çevresindeki illerin turizmde, Üniversitede, ekonomide canlılığa ve berekete sebep olacaktır. Rize değerlerinin farkında olmalı, Rize'miz için birlik ve beraberlikle hareket etmeli ve ileriye dönük önemli bir adım olan hava limanının ilimize yapılması için elimizden geleni yapmalıyız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel