Dünyanın en büyük kemençesi

Trabzonlu Mustafa Kaya 4,5 metre boyunda kemençe yaptı. Dünyanın en büyük kemençesi olduğunu idda eden Kaya, rekorlar kitabına başvuracak.Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde geçen yıl 2,5 metrelik kemençe yapan Mustafa Kaya, bu yıl rekorunu geliştirerek 4,5 me

Dünyanın en büyük kemençesi

Trabzonlu Mustafa Kaya 4,5 metre boyunda kemençe yaptı. Dünyanın en büyük kemençesi olduğunu idda eden Kaya, rekorlar kitabına başvuracak.

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde geçen yıl 2,5 metrelik kemençe yapan Mustafa Kaya, bu yıl rekorunu geliştirerek 4,5 metrelik bir kemençe daha yaptı.

Mustafa Usta ve ekibi hummalı çalışma ile kısa sürede kendisine ait olan rekoru yaklaşık 2 katına çıkarmayı başardı. Tam 4.54 cm boyunda olan kemençe çeşitli ağaçların kullanılarak 15 günde yapıldı.

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF 2011) etkinliklerinde sergilenmeyi bekleyen kemençenin dünyanın en büyük kemençesi olduğunu söyleyen Mustafa Kaya, Guinness Rekorlar Kitabına başvuracağını söyledi.

Mustafa Kaya, kemençenin normal kemençeyle birebir aynı olduğunu belirterek, boyut nedeniyle kemençenin çalınamadığını belirtti. Kaya’nın dev kemençeye biçtiği fiyat ise 7 bin 500 TL…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel