Doğu Karadeniz'de ihracat hedefi

 Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından 2023 yılı için Doğu Karadeniz Bölgesi için hedef konulan 10 Milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılması amacıyla yapılan faaliyetler kapsamında, düzenlenen eğitim programları sürüyor.  Ekonomi Bakanlığı koor

Doğu Karadeniz'de ihracat hedefi

 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından 2023 yılı için Doğu Karadeniz Bölgesi için hedef konulan 10 Milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılması amacıyla yapılan faaliyetler kapsamında, düzenlenen eğitim programları sürüyor. 
 
Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda DKİB tarafından düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Doğu Karadeniz İhrcaatçıları Birliği Başkanı (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisinin ana lokomotifi olan ihracatın sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması çaba sarfettiklerini ifade ederek, "Ekonomi Bakanlığımız ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimiz müşterek organizasyonunda Doğu Karadeniz Bölgemizde faaliyet gösteren her KOBİ’nin ihracatçı yapılması amacıyla eğitim faaliyetlerimizi yoğunlaştırmış bulunmaktayız.
 
Ülkemiz ekonomisi için olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgemiz ekonomisinin ana lokomotifi olan ihracatımızın sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması, Ülkemiz için Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında hedeflenen 500 Milyar Dolarlık ihracat içinde, Doğu Karadeniz Bölgemiz için hedef konulan 10 Milyar dolar ihracat hedefimize ulaşabilmemizde en önemli enstrüman olarak gördüğümüz dış ticaret eğitim faaliyetlerine ağırlık vermiş bulunmaktayız.
 
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği olarak her ay 2 adet dış ticaretin her alanını ilgilendiren konu başlıklarında eğitim semineri tertiplemekteyiz ve bunu da önümüzdeki dönemlerde de aynen sürdürmeyi planlamış bulunmaktayız. Çünkü, artık günümüzde işletmeler açısından en önemli rekabet enstrümanı bilgi olmuştur" dedi. 
 
Bilgi çağı yaşadığımız günümüzde rekabette bilgi, sermayenin de önüne geçmiş olduğunu kaydeden Gürdoğan, "Doğu Karadeniz Bölgemiz dış ticarette tarihin her döneminde olduğu gibi önemli fonksiyonlar ihtiva etmiş, dış ticarette Ülkemizin Asya’ya açılan kapısı olmuş, ticarette Avrupa ile Asya arasında köprü vazifesi görmüştür. Bugün geldiğimiz noktada Doğu Karadeniz Bölgemiz aynen bu fonksiyonlarını fazlası ile sürdürmekte, bunun yanında içinde bulunduğumuz yüzyılda Dünya ekonomisinin yoğunlaştığı Asya Bölgesine olan yakınlığı nedeniyle dış ticarette önemli potansiyeller ihtiva etmektedir.
 
Bundan dolayı bu potansiyellerden daha fazla faydalanabilmemiz açısından KOBİ ve işletmelerimizin ihracatı en iyi şekilde öğrenerek, dış ticarete atılması gerekmektedir. Günümüz dünyasında artık ticaret sadece kendi içinde veya ülkesinde yapılır halden çıkarak, küresel tek bir Pazar haline gelen dünyanın her tarafına yayılmayı zorunlu kılmaktadır.
 
Bunun içinde işletmelerimiz bu eğitim seminerlerini fırsat bilerek, ihracat adımlarını en ince detayına kadar öğrenmeleri ve Devletimizin Ekonomi Bakanlığımız kanalıyla ihracata yönelik sunduğu devlet yardımı ve destek uygulamalarından faydalanmalarını talep etti" diye konuştu. 
 
Eğitim programında Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın dış ticaret vizyonu, dış ticaretteki gelişmeler, mevzuat uygulamaları, ihracata yönelik verilen devlet yardımları uygulamalarının ayrıntılı sunum yapıldı.
 
Bakanlık İhacat Genel Müdürlüğü Uzman Yrd. Ezgi Turan, ihracat mevzuatı ile dahilde ve hariçte işleme mevzuatları uygulamaları konusunda ihracatçıları bilgilendirirken, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı A.Oya Benli Özbaş tarafından dış ticaretin en önemli ayağını oluşturan Pazar araştırması konusunda bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel