Doğa Kampı Gala Gecesi!

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık Sultan Murat Yaylasında yapılan Doğa Kampı Gala gecesine katıldı. Gençlik Doğa kampına yurt dışından Gürcistan Acara Türkleri, Kırım Tatarları ve Azerbaycanlı gençlerin yanı sıra Türkiye'den de Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa

Doğa Kampı Gala Gecesi!

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık Sultan Murat Yaylasında yapılan Doğa Kampı Gala gecesine katıldı.

Gençlik Doğa kampına yurt dışından Gürcistan Acara Türkleri, Kırım Tatarları ve Azerbaycanlı gençlerin yanı sıra Türkiye'den de Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Denizli, Bolu, Van, Trabzon, Bitlis, Amasya, İstanbul, Manisa, Sivas, Malatya ve Kütahya illerinden, 18-24 yaş arası gençler katıldı. Yaklaşık 500 kişiden oluşan gençler kampta Rafting, Paintball, Oryantring, Tırmanış, Traking ve Kaya İnişi gibi sporlar da yapma fırsatı buldular.

Gecede bir konuşma yapan Vali Kızılcık; bu organizasyonun 2005 yılında başladığını, bu tür organizasyonların ülkemiz ve dünya insanlarının barış ve sevgi içerisinde yaşaması için son derece önemli olduğunu belirterek “Dört yabancı ülke ve 17 ilimizden birçok genç buraya gelmiştir. Güzel Karadeniz'imizin, güzel Ülkemizin tarihi, turistik mekanlarının tanıtımı ve gençlerin kaynaşması için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Bu organizasyonda emeği geçen başta Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne, Trabzon'un değerli bürokratlarına ve Sivil toplum Kuruluşlarına, buralara kadar gelerek kaynaşmayı sağlayan ailelerimize teşekkür ediyorum.
Buradan ayrıldıktan sonra Trabzon'umuzun turistik, kültürel değerlerinin ve misafirperverliğini diğer illerimize ve dış ülkelerden gelen misafirler de kendi ülkelerinde kendi arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Geleceğimizin daha mutlu, daha huzurlu ve bizlerin de geleceğe daha ümitli bakmamıza vesile olacaktır.” dedi.

Daha sonra gala gecesinde gençler kendi memleketlerine özgü halkoyunlarını sergilediler. Gecede Şanlıurfa ekibinin oyunlarını sergiledikleri esnada ekipten bir oyuncunun Türk Bayrağını açması büyük alkış topladı. Sonrasında bu genç Şanlı Bayrağımızı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'a takdim etti.

Ayrıca gençler, kamp süresince Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkanı buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler