D.Karadeniz'de ihracatçılar 2023 hedefine kilitlendi

Ahmet Hamdi Gürdoğan Başkanlığındaki listenin kazandığı Genel Kurulda Divan Başkanlığını yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ihracatçılara seslenerek 2013 yılı için 10 milyar dolar ihracat hedefi olan bölgenin çok çalışmas

D.Karadeniz'de ihracatçılar 2023 hedefine kilitlendi

Ahmet Hamdi Gürdoğan Başkanlığındaki listenin kazandığı Genel Kurulda Divan Başkanlığını yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ihracatçılara seslenerek 2013 yılı için 10 milyar dolar ihracat hedefi olan bölgenin çok çalışması gerektiğini söyledi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği 2013 yılı Genel Kurulu yapıldı. Yönetim kurulu, Denetim kurulu ve TİM Delege seçimi tamamlandı.

Genel Kurul da Mevcut Birlik Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan başkanlığındaki liste yeniden seçimi kazandı. Firmalara göre seçimi kazanan liste şöyle oluştu:  Başkan Adayı olarak Tr Az Tarım Ürünleri Yet. Gıda San. Nak. İth. İhr. Tic. Ltd. Şti.

Yönetim kurulu Asil Üyeler ise Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş., Kalyoncu Nakliyat Turizm Tic. Ve San. Ltd. Şti., Lider Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd. Şti., Özer Gıda San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti., Çıtçıt Kuruyemiş Ve Gıda San. Tic.Ltd.Şti., Bektaşoğlu Makina İnşaat Ve Dış Tic.Ltd.Şti., Kesimal Kardeşler İnşaat San. Nakliyat Turizm Ve Tic. A.Ş., Trans Kutlu Uluslararası Nakliyat İç Ve Dış Tic. Ltd. Şti., Turgut Kardeşler Sebze Meyve Gıda Mad.Tic. Nak. İth. İhr. Ltd. Şti., Dalyan Su Ürünleri Ve Gıda San. Nakl. Tic.Ltd.Şti.’den oluştu.

Denetim Kuruluna ise Biberoğlu İnşaat Nalburiye İth.İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Partaş Beton Sanayi İnşaat Taahüt Nakl. Ve Tic. Ltd.Şti., Trabzon Tur Turizm Ve Ticaret Ltd. Şti. seçildi.

Tim Delegesi olarak ise  Trans Kutlu Uluslararası Nakliyat İç Ve Dış Tic. Ltd. Şti, Kalahan Gıda Tekstil Tmz.Ür. Dağ. Paz. San. Dış Tic.Ltd.Şti, Cayeli Bakır İşletmeleri A.Ş., İvme Mermer Madencilik İnş.Nak.Turz.Tem.Yem.Müh.Hiz.Tic.Ltd.Şti.



BÖLGEMİZ 2023 HEDEFİ İÇİN 10 MİLYAR DOLAR İHRACATA KENETLENMİŞTİR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Divan Başkanlığı’nı yaptığı Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Trabzon’un önümüzdeki süreçte çok çalışarak 2023 hedefi için belirlenen 10 milyar dolar ihracatı başarması gerektiğini söyledi. Bunun için her yıl dört katı büyüme sağlanması gerekirken bir taraftan da yeni ihracatçılar yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ı başarılı çalışmalarından ötürü kutladığı konuşmasında Türkiye’nin her yerinde bütün toplantılarda Birliği temsil ettiğini, üyelerin ve ihracatın önündeki sorunlara karşı ekibi ile koşarak çözüm çalışmalarında bulunmasından ötürü kutladığını söyledi.

Diğer taraftan bu kadar zor şartlar altında ihracatçıları da kutlamak istediğini belirten TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, bu sıkıntılar içerisinde bu kadar ihracat gerçekleştiren tüm ihracatçılarımızı kutlanmaya layık olduğunu söyledi. İhracatçılarla sık sık görüştüklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Hepinizin bildiğini gibi 2013 hedefi doğrultusunda koyulan ihracat hedefine ulaşmak konusunda bütün görev sizlerin üzerindedir. İki yıl önce yapmış olduğumuz tahmini rakamlara göre Trabzon ve Bölgede özellikle Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin rakamlarını ele aldığımızda bir milyar doların biraz altında idik ve dört kat büyümemiz gerekiyordu ki üzerimize düşeni yapalım. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu hedefe ulaşmak için bu iki yıllık zaman bize ipuçları vermektedir.  En azından hedefi yine büyük tutmamız gerekiyor ki bu hedeflere ülkemizin ulaşmasında bizlere düşen görevi yerine getirmemiz açısından önemlidir. “

Bu doğrultuda mevcut ihracatçıların yanı sıra yeni ihracatçılar da yetiştirilmesi gerektiğine değinen TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu yeni ihracatçı yetiştirilmesinin çok önemsenmesi gerektiğini ancak bu şekilde hedeflere ulaşılabileceğine dikkat çekti.  Hacısalihoğlu, “DKİB Başkanımız Ahmet beyin de değindiği gibi bölgeden 113 farklı ülkeye ihracat yapılmasının önemli olduğunu bende anımsatmak isterim. Bu çok çok önemli bir rakamdır. Bir şey başarıldığında gerisi gelecektir. Bu ülkelere ihracatımız artacaktır.”

2014 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

Doğu Karadeniz İhraçatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 2014 yılının ihracatçılar açısından iyi bir yıl olması dileğinde bulunduğu konuşmasında Birlik olarak çalışma faaliyetleri hakkında geniş bir bilgilendirmede bulundu. Gürdoğan, ‘da 2023 hedefi doğrultusunda bölgenin 10 milyar dolar ihracatını yakalamak için çalışacağını, bu kapsamda tüm üyeler ile birlikte öncelikle yakın komşu ülkeler olmak üzere dış ülkelere ihracatta daha aktif bir ödnem olacağını vurguladı.

Gürdoğan, Bölgemizin kalkınmasının ihracatın arttırılmasına bağlı olduğu ve bunun sağlanması içinde ihracatçılarımızın desteklenmesinin gerektiği ifade etti.

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın konuşması şöyle:

“Yönetim Kurulumuzca; 2014 yılı çalışma döneminde, 2023 yılı ihracat stratejimizde öngörülen Bölgemiz ihracatının 10 Milyar dolar seviyesine ulaştırılması, Bölgemiz ihracatında istikrarlı ve sürdürülebilir artış trendinin sağlanması amacıyla çalışmalarımız etkin bir şekilde sürdürülecek, ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunların çözümü için etkin bir şeklide çalışmalarınıza devam edilecek, özellikle yakın komşu ülkelerdeki pazar payımızın korunması ve alternatif pazarlara yönelinmesi konusunda faaliyetlerimiz sürdürülecektir.

İhracatımızın artırılmasına yönelik bu amacımızın gerçekleştirilmesi için, ihracatçılarımızın karşılaştığı her türlü engeller ile sorunlarının çözümünde ihracatçılarımızın hizmetinde olduğumuzun bilinciyle 2014 yılı çalışma dönemine ait iş programımız faaliyet raporumuzda ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Dolayısıyla bu program çerçevesinde, Bölge ihracatımızın arttırılması amacıyla yıl boyunca gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışına yönelik düzenleyeceğimiz programlarla ihracatçılarımıza yönelik hizmetlerimiz etkin bir şekilde sürdürülecek, ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik girişimlerimiz her dönemde olduğu gibi yoğun bir şekilde sürdürülecek, ihracatçılara yönelik Birliğimizce verilen hizmetlerin en verimli bir şekilde yerine getirilmesine özen gösterilecek, ihraç pazarlarımızın geliştirilmesine yönelik proje bazlı çalışmalarımıza ağırlık verilecek, kısaca yönetim kurulumuz her alanda ihracatçılarımızın yanında olacak çalışmalarını etkin bir şekilde yerine getirmeye çalışacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel