Cennet beldeye cehennem yolu

Karların erimesiyle birlikte, Karadeniz'in en önemli turistik beldesi Uzungöl' yerli turistleri akınına uğrarken ulaşımda yaşanan sıkıntılar tepkilere yol açıyor.Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turizm cenneti Uzungöl'de karların erimesiyle ı başlayan ha

Cennet beldeye cehennem yolu

Karların erimesiyle birlikte, Karadeniz'in en önemli turistik beldesi Uzungöl' yerli turistleri akınına uğrarken ulaşımda yaşanan sıkıntılar tepkilere yol açıyor.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turizm cenneti Uzungöl'de karların erimesiyle ı başlayan hareketlilik, turistik tesis işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Özellikle bu günlerde yerli turist akınına uğrayan Uzungölde ulaşım çilesi turistlerin tepkisine neden oldu.

Çaykara-Uzungöl yolunun iki yıl önce sel suları sonucu büyük bir bölümünün hasar görmesi sebebiyle bozuk olan kısımların bu güne kadar tamamlanamaması Uzungöl turizmini engelliyor. Turizm mevsimine yaklaştığımız şu günlerde Uzungöle tatile çıkan yerli turistler yağmur günlerinde çamur deryasıyla,güneşli günlerde de toz bulutu ile karşılaştıklarını dile getirerek, 25 yıllık turizm mazisi olan ve bölgenin sayılı turizm yeri halene gelen Uzungölün yolunun bu güne kadar bitilmemesi bölgenin turizm ayıbı olduğunu söylediler.Yolun bozuk olması hem tadilcilerin hem de bölge halkının tepkisine yol açıyor. Yolun bozuk halinin bu uyıl da devam etmesi halende yüzlerce turistin başka yörelere kaymasına neden olacak.

Başkan yol müjdesi verdi.
Öte yandan Uzungöl Belediye Başkanı M.Nuri Alibeyoğlu,Uzungöl yolunun bozuk olan kısmının Haziran ayına kadar bitirileceğinin müjdesini verdi.


Şemsettin Öztürk

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel