Canlı futbol tarihi !

Ordu’nun Kumru ilçesinde ikamet eden bir kişi tuttuğu kayıtlarla adeta canlı film ve spor tarihi gibi.Kumru ilçesinde tuhafiyecilik yapan 57 yaşındaki Cahit Paycı, 1970 yılından beri seyrettiği filmler ve 1973 yılından bugüne kadar oynan lig ve Avrupa maç

Canlı futbol tarihi !

Ordu’nun Kumru ilçesinde ikamet eden bir kişi tuttuğu kayıtlarla adeta canlı film ve spor tarihi gibi.

Kumru ilçesinde tuhafiyecilik yapan 57 yaşındaki Cahit Paycı, 1970 yılından beri seyrettiği filmler ve 1973 yılından bugüne kadar oynan lig ve Avrupa maçlarının sonuçlarını tuttuğu notlarla arşivlemiş. Çevresinde spora ve filmlere olan ilgisi nedeniyle renkli kişiliğiyle tanınan Cahit Paycı, 1973 yılında Trabzon Lisesi’nde yatılı okuduğu yıllardan sonra merak sardığı sinema ve spor aşkı o yıllardan bugüne kadar seyrettiği 10 bine yakın sinema filminin oyuncu kadrolarıyla, yıllardan beri oynan tüm lig, Avrupa, şampiyonlar ligi ve UEFA ligi maçlarının tüm sonuçları, atılan goller ve sarı ve kırmızı kartların hangi dakikalarda gösterildiğini bugüne kadar not etmiş ve arşivlemiş.

Cahit Paycı yaptığı açıklamada, “Film ve spor benim hobim. Bu hobime 1973 yıllarında Trabzon Lisesi’nde okurken başladım. 1970 yılından beri seyrettiğim on bine yakın film ve 1973 yılından beri oynan tüm lig ve diğer Avrupa kupa ligleri, şampiyonlar ligi ve UEFA maçlarını tek tek kaydederim. Bugün o yıllardan bir maçın sonucunu hemen bulur ve söyleyebilirim. Herkesin bir hobisi vardır, bu da benim en büyük hobim” dedi.

20130827aw000422_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel