Bu yıl Palamut'un yılı olacak!

Karadenizli balıkçılar, yavruların tuttuğunu ve bu sezon vatandaşların bol ve ucuz palamut yiyeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Bu sene aldıkları duyumlara göre palamutçuluğun bol olacağını belirten balıkçılar, "Karadeniz'in her tarafından duyumlar alıy

Bu yıl Palamut'un yılı olacak!
Karadenizli balıkçılar, yavruların tuttuğunu ve bu sezon vatandaşların bol ve ucuz palamut yiyeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Bu sene aldıkları duyumlara göre palamutçuluğun bol olacağını belirten balıkçılar, "Karadeniz'in her tarafından duyumlar alıyoruz. Vonuz dediğimiz palamutun küçüğü bol görünüyor. Havaların yağmurlu gitmesinden dolayı yavrular tuttu. Bu sezon halkımıza bol ve ucuz palamut yedireceğiz. Palamut iklimin durumuna göre yavru yapıyor" dedi. Palamutların Romanya üzerinden Karadeniz'e giriş yaptığını anlatan balıkçılar, şöyle konuştu: "Şu an yavru palamutlar hem büyüyor hem de Doğu Karadeniz sularına doğru geliyorlar. Geçen yıl palamutta büyük hayal kırıklığı yaşadık. Palamut bizim için hiç olmadı gibi bir şey. Palamutçuluk geçen yıl çoğunlukla Batı Karadeniz ve İğne Ada açıklarında oldu."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler