Başbakan stada adını vermedi!

Rize'de UEFA standartlarına uygun inşa edilen ve çarşamba günü açılışı yapılacak olan 15 bin 197 kişi kapasiteli yeni stadyuma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istememesi nedeniyle adının verilmesinden vazgeçildi. Rize Stadı olarak açılacak yeni stadyumun

Başbakan stada adını vermedi!
Rize'de UEFA standartlarına uygun inşa edilen ve çarşamba günü açılışı yapılacak olan 15 bin 197 kişi kapasiteli yeni stadyuma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istememesi nedeniyle adının verilmesinden vazgeçildi. Rize Stadı olarak açılacak yeni stadyumun ismi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredildikten sonra belirlenecek.


Rize Belediyesi ve Rizeli işadamlarının oluşturduğu Rize Yatırım A.Ş. tarafından yapımı tamamlanan ve 12 Ağustos Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan yeni stadyuma Başbakan Erdoğan'ın isminin verileceği açıklanmıştı. Ancak Erdoğan'ın isminin stadyuma verilmesi fikrine sıcak bakmaması üzerine bu karardan vazgeçildi. Rize Stadı olarak açılışı yapılacak yeni stadyumun ismi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredildikten sonra belirlenecek.

Yeni stadyum projesinde Başbakan Erdoğan'ın büyük emeği bulunduğunu belirten Rize Belediye Başkanı AKP'li Halil Bakırcı, “Bu nedenle stadyum Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilmesini istemiştik. Ancak Başbakanımızın bu fikre sıcak bakmadığını öğrendik. İlerleyen günlerde stadyuma uygun bir isim belirlenecek, ancak ismin parayla satılmasına da karşı çıkacağız” dedi.

AKP Rize İl Başkanı Hasan Karal ise Başbakan Erdoğan'ın isminin stadyuma verilmesine taraf olmadığını belirterek, “Başbakanımız sağlığında kamuya ait yerlere isminin verilmesine sıcak bakmıyor. Bu nedenle stadyuma ismini veremiyoruz. İsim daha sonra Rize kamuoyu ile birlikte belirlenecek” diye konuştu.

Rize Yatırım A.Ş. İcra Kurulu ve Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Halim Mete ise “Bu konuda karar sayın Başbakanımıza aitti ancak sıcak bakmadığını öğrendik. Kamuoyuna mal olmuş bir stadyum oldu. İsmi de Rize kamuoyu tarafından açılışından sonra belirlenecek” dedi.

22 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Rize Yatırım A.Ş. ile Rize Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum, 19 bin 776 metrekare alan üzerinde kuruldu. 15 bin 197 seyirci kapasiteli stadyumda 280 VIP, 85 basın, 15 loca, 3 canlı yayın bölümü ve 12 özel bölüm yer alıyor. 568 araç kapasiteli otoparkı bulunan stadyum yaklaşık 22 milyon liraya mal edildi. Rize'de Atatürk ismini taşıyan mevcut eski stadyum ise yıkılarak yerine iş merkezi ve otel inşa edilecek.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler