Balyoz davasında 4 Trabzonlu komutan

Türkiye’de kimilerine göre sahte delillerle kimilerine göre ise Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir darbe girişiminde bulunanların darbe planları yakalanarak mahkum edildiği Balyoz davasında tutuklananlar arasında 4 Trabzonlu komutan yer alıyor.Davanın 1 nol

Balyoz davasında 4 Trabzonlu komutan

Türkiye’de kimilerine göre sahte delillerle kimilerine göre ise Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir darbe girişiminde bulunanların darbe planları yakalanarak mahkum edildiği Balyoz davasında tutuklananlar arasında 4 Trabzonlu komutan yer alıyor.

Davanın 1 nolu sanığı olan İstanbul 1.Ordu Komutanı Çetin Doğan Trabzon'un Maçka İlçesi'nden. Trabzonlu diğer komutan ise denizci Koramiral Deniz Cora. Cora Trabzon'un Tonya İlçesi'nden Yeni Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak nitelendiriliyordu.
 
Davada ceza alan diğer komutanlardan Koramiral Abdullah Can Erenoğlu da Akçaabatlı.
 
Tuğgeneral İzzet Ocak ise Sürmene İlçesi'nden.
 
Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan 20 yıl.
Koramiral Deniz Cora 18 yıl.
Koramiral Abdullah Can Erenoğlu 18 yıl.
 
Emekli tuğgeneraller:
Faruk Oktay Memioğlu, Mehmet Kaya Varol, Kasım Erdem, Recep Rıfkı Durusoy, Levent Ersöz (tutuksuz, Ergenekon'dan tutuklu), İzzet Ocak, Süha Tanyeri.
 

DOĞAN: BUGÜNKÜ MADALYAM EN DEĞERLİSİDİR

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Adalet mülkün temeli olmaktan çıkmış zulmün temeli olmuştur. Bu ülkeye 50 yıl hizmet ettim. Çok sayıda madalyam var. Ancak bugün aldığım madalya bunların arasında en değerli olanıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel