Ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz!

Rize Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü mezunu olan ve ÇAYKUR'da mevsimlik işçi olarak çalışanlar, aynı özelliklere sahip meslektaşlarının taşıdığı statü ve özlük haklarının kendilerine de verilmesini istedi.Çay Eksper Teknikerleri adına Trabzon Ga

Ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz!

Rize Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü mezunu olan ve ÇAYKUR'da mevsimlik işçi olarak çalışanlar, aynı özelliklere sahip meslektaşlarının taşıdığı statü ve özlük haklarının kendilerine de verilmesini istedi.

Çay Eksper Teknikerleri adına Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde(TGC) basın açıklamasında bulunan Ali Rıza Selçuk Er, kendilerinden önce ÇAYKUR'a giren ve kadro alan meslektaşlarıyla aynı haklara sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Er, 391 kişinin 2006 yılında İşkur aracılığıyla ÇAYKUR'a müracaatta bulunduğunu ve yeterli başvuru olmadığından dolayı kurasız olarak işe alındıklarını belirterek, şunları kaydetti:
''İş başvurusunda bulunurken beklentimiz sürekli sürekli çalışma yönündeydi. Çünkü bizden önce değişik tarihlerde yine bizler gibi mevsimlik işçi olarak işe giren meslektaşlarımızın durumu örnek teşkil etmekteydi. Meslektaşlarımız gibi bizlerde sürekli çalıştırılmayı zamanla kadroya geçirilmeyi umut ederken, bizler kampanya dışında çalıştırılmamaya başladık.

Bizden önce aynı özelliklere sahip olan meslektaşlarımızın bir çoğu memuriyete ve bir kaç tanesi de daimi işçi statüsüne geçmiştir. Aynı okul mezunu aynı diplomaya sahip, aynı işi yaptığı meslektaşlarımızla aramızdaki bu statü farkı eşitsizlik ve haksızlık değil midir? Bu eşitsizlik ve adaletsizliği gidermek için bu güne kadar bizlere hep sabırlı olmamız yönünde telkinlerde bulunan yetkililer acaba bizler için çare düşünüyor mu? Bizler meslektaşlarımızla aynı haklara sahip olmak, ana statüsünde çay eksperi yetiştirmekle yükümlü tutulan ÇAYKUR da daha aktif, daha verimli çalışmak istiyoruz.

Bizler ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz.''
Er, 2007 yılında meslektaşlarının memuriyete geçirilirken uygulanan yöntemin kendileri içinde emsal ve örnek teşkil ettiğini, hakları olduğuna inandıkları mücadelelerinde ilgilileri daha duyarlı olmaya davet ettiklerini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler