Avrupa Bankası'ndan Trabzon'a... !

 Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Türkiye'de 12 bini aşkın projeye 1.45 milyar Avro destek sağladığı belirtildi.Türkiye Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İş Danışmanlık Hizmetleri (BAS) Proje Uzmanı Efe Uyar, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğl

Avrupa Bankası'ndan Trabzon'a... !

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Türkiye'de 12 bini aşkın projeye 1.45 milyar Avro destek sağladığı belirtildi.

Türkiye Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İş Danışmanlık Hizmetleri (BAS) Proje Uzmanı Efe Uyar, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Suat Hacısalihoğlu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın İşletme Geliştirme Programı (EGP) ve Danışmanlık Hizmetleri (BAS) programlarının TTSO üyesi işletmeler tarafından kullanılmasını artırmak için girişimlerin sürdüğünü söyledi. Hacısalihoğlu "Yürütülen çalışma ile Türkiye Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası kaynakları ilimiz ve bölgemizdeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ'ler) kazandırılacak" dedi.

Proje Uzmanı Efe Uyar ise Türkiye'de 12 bini aşkın projeye destek sağladıklarını belirterek müşteri konumundaki şirketlere yapılan yatırımın 1.45 milyar avro olduğunu hatırlattı. Uyar, proje bazında dağılımının ise İşletme Geliştirme Programı (EGP) projeleri bin 870, Danışmanlık Hizmetleri (BAS) Projeleri 10 bin 200, Danışmanlık hizmetleri (BAS) piyasa geliştirme faaliyetlerinin 595 olarak gerçekleştiğini söyledi.

ABİGEM ile ortak çalışmada bulunarak Trabzon'da KOBİ'lere BAS Türkiye Ofisi'nin desteklerinden yararlandırmayı öngördüklerini aktaran Efe Uyar, BAS, işletmelerin ticari ihtiyaçlarını belirlemelerine ve performanslarını artırmak amacıyla kendilerine yardımcı olacak uzman danışmanlar tarafından sağlanacak hizmetleri tanımlamalarına yardımcı olduğunu aktardı. 

Uyar, "BAS, azamı 10 bin Avro olmak kaydıyla, bir projenin toplam net maliyetinin yüzde 25 ila yüzde 75'i arasında hibe vermektedir. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Danışmanlık Hizmetleri (BAS), yerel danışmanlarla masraf paylaşımı yöntemiyle projeleri kolaylaştırarak mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

İşletme performansını artırmaya yönelik doğrudan destek, sistematik piyasa faaliyetleriyle birleştirilerek bankanın faaliyetlerde bulunduğu ülkelerdeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere desteğe yönelik sürdürülebilir ve ticari açıdan uygulanabilir altyapıların oluşturulmasını amaçlamaktadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel