AKP Merkez İlçe Başkanı ziyaretleri sürüyor

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret eden AK Parti Trabzon Merkez İlce Başkanı Temel Altunbaş ve AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu enstitü müdürü İlhan Aydın’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. AK Parti Tr

AKP Merkez İlçe Başkanı ziyaretleri sürüyor

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret eden AK Parti Trabzon Merkez İlce Başkanı Temel Altunbaş ve AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu enstitü müdürü İlhan Aydın’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 

AK Parti Trabzon Merkez İlce Başkanı Temel Altunbaş yaptığı açıklamada ”Türkiye, son yıllarda balıkçılık sektöründe dünya piyasasında hak ettiği yeri almaya başladı. Hem deniz avcılığı hem de kültür balıkçılığında dünya lideri olmak için büyük çaba sarf ediliyor.
 
Trabzon Su Ürünleri Enstitümüz çok önemli hizmetleri yerine getiriyor. Ancak ben hak ettiği kadar bilindiğinin farkında olduğumuzu söyleyemem. Bundan sonra yaptıkları hizmetin gerek kamuoyuyla gerek Türkiye ve dünya ile paylaşımı hususunda uluslararası organizasyonlara. Ev sahipliği yapmaya hazır.
 
Bu müessese Türkiye'mizin tüm bölgelerinden balıkçılıkla ilgili araştırma ve geliştirmeden sorumlu bir müessese. Marka kent Trabzon diyoruz, bu hedefleri gerçekleştirebilmek için ülke ve dünya genelinde hizmet yürütebilen kapasiteye sahip bu kurumlarımızı önce şehir olarak tanımalıyız, ondan sonra da onların tüm etkinliklerini başta yerel yönetimler, STÖ ve bizler olmak üzere desteklemeliyizliyiz. Bu kurum Türkiye ve bu bölge için çok ama çok önemli. Bunun burada olduğundan kimsenin haberi yok gibi. Fakat yaptığı hizmet dünyanın birçok ülkesi tarafından biliniyor. Bu nedenle biz siyasiler olarak bu güzide kurumun arkasındayız” dedi.
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ise, ”Su ürünlerinde anayasamız kaynaklarımızı koruyarak kullanmalıyız, bunu da sürdürülebilir şekilde yapmamız gerekiyor. Bu dengeyi kaçırdığımızda o zaman gelecekte elimizi ovuşturabiliriz. Balık yoksa balıkçılık da yok. Bunun sağlanması için sürdürülebilirliliğin sağlanması için bilimsel araştırmalara ihtiyacımız var.
 
Elde edilecek verilere göre politikalarımızı belirlemeliyiz. Biz bölgenin büyük ülkesiyiz, böyle olunca bizden sorumluluk da beklentiler de büyük oluyor. Burada gerçekten çok önemli çalışmalar var.
 
Dışarıda birim fazla tanınmıyor fakat yaptıkları hizmeti her gün 40 devletten takip ediyorlar. Bu önemli bir rakam dünyanın gözü burada. Biz bu alan ile ilgili ne gibi çalışma yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bence buradaki işlem Türkiyenin gelecekteki durumunu belirleyecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel