10 bin yavru balık dereye bırakıldı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Altındere Vadisi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hedeflerinin doğal ortamdaki alabalık popülasyonunu arttırarak, çevreyi korumak ve ekosistemin devamlılığını sağlamak olduğunu söyledi. Kızılcık, ''Bugün burada dere

10 bin yavru balık dereye bırakıldı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Altındere Vadisi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hedeflerinin doğal ortamdaki alabalık popülasyonunu arttırarak, çevreyi korumak ve ekosistemin devamlılığını sağlamak olduğunu söyledi. Kızılcık, ''Bugün burada dereye bıraktığımız balıklar ekosistemin bir parçası. Alabalık yavrularının dereye bırakılması ne kadar önemliyse bu yavruların avlanma zamanı gelmeden önce avlanmamasının da önemli olduğunu unutmamak gerekir. Bu konuda halkımızın çok hassas davranacağına inancım tamdır'' dedi. 

Konuşmanın ardından 10 bin adet kırmızı benekli alabalık yavrusu Altındere'ye bırakıldı. 

Vali Kızılcık, törenin ardından alabalık üretme tesisinde incelemelerde bulunarak, balık sağımı yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel