WhatsApp'ta yüksek kalitede fotoğraf nasıl gönderilir?

Günlük hayatta sıkça kullanılan WhatsApp'ta, görüntü kaliteleri bazen can sıkacak şekilde düşebiliyor.

WhatsApp'ta yüksek kalitede fotoğraf nasıl gönderilir?

Peki WhatsApp'ta kalite düşmeden fotoğraf nasıl gönderilir. İşte birkaç basit adımla bunu yapabilmek mümkün.
WhatsApp, dünyanın en sık kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri. Özellikle sürekli güncellenen uygulama, her platformda birçok yeniliklere kavuşuyor. Günlük hayatta iletişimi kolaylaştıran WhatsApp'ta, mesajlaşmanın yanı sıra durum atabilir, mesaj ya da video gibi multimedya içeriklerini gönderebilirsiniz. Ancak Android kullanıcıları, WhatsApp'ta gönderdikleri video ya da fotoğrafın görüntü kalitesinden yıllardır şikayetçi. Peki WhatsApp'ta kalite düşmeden fotoğraf nasıl gönderilir?

Milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılan WhatsApp'ta, gerek iş gerek sosyal hayatta sık sık fotoğraf ya da diğer içerikleri gönderebiliyoruz. Ancak uygulama, standardında bu içerikleri sıkıştırıyor ve oldukça kötü bir görüntü ortaya çıkarıyor. Neyse ki birkaç adımda WhatsApp'ta gönderilen fotoğrafın kalitesini artırmak mümkün.

WHATSAPP'TA FOTOĞRAF KALİTESİNİ BASİT ADIMLARLA ARTIRIN
WhatsApp, gönderdiğiniz bir içeriğin boyutunu küçültmenin yanı sıra, kaliteden ödün vermeden de göndermenizi sağlıyor. Her ne kadar yüksek çözünürlüklü görüntüler her iki taraf için fazla hafıza da olsa, uygulamanın içinde yer alan ayar sayesinde gönderilen medyaların kalitesini yüksek tutabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise oldukça basit.

WhatsApp'ı açın
Ayarlar seçeneğine gidin
Depolama ve Veriler seçeneğine dokunun
Karşınıza çıkan Medya yükleme kalitesini seçin
Fotoğraf kalitesini ''en iyi kalite'' olarak değiştirin.


Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra gönderdiğiniz fotoğrafların kalitesi hiçbir zaman düşmeyecek. Ancak yine aynı ayarlardan otomatik seçeneğini aktif edip ağ bağlantınıza göre de çözünürlüğü ayarlayabilirsiniz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji