Twitter'ın ardından şimdi Facebook! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Sene başından beri hisselerinde yüzde 70 oranında düşüş yaşayan Facebook, 12 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Twitter'ın ardından şimdi Facebook! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Ekonomik sebeplerden ötürü alınan kararın Çarşamba günü hayata geçmesi bekleniyor. 2022 yılında hisselerinde yüzde 70'lik düşüş yaşayan ve yaklaşık 500 milyon dolar gibi bir kaybı olan Facebook, birçok projeyi durdurma kararı aldı. Projelerin durdurulma kararının arkasında yavaşlayan küresel ekonomik büyüme, Tiktok ile yaşanan rekabet ve Apple'ın yaptığı bazı gizlilik değişiklikleri olduğu aktarıldı.

12 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAKLAR
Piyasalar bazında hayal kırıklığı yaratan Facebook'un bu sene ise 12 bin kişiyi işten çıkarması bekleniyor. Hisselerinde yaşanacak olan milyarlarca dolarlık kaybı bu yöntemle engellemeye çalışan şirketin kararı çarşamba gününe kadar açıklaması bekleniyor.

META PROJESİ MEYVELERİNİ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA VERECEK
Öte yandan bu hafta önemli açıklamalarda bulunan şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, Meta Projelerinin meyvelerin vermesi için en az on yıl geçmesi gerektiğini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji