TEKNOFEST 2024 Teknoloji Festivali Rekor Başvuru İle Geliyor

TEKNOFEST 2024, Adana'da 1.63 milyon yarışmacı, 788,161 takımla rekor kırdı. T3 Vakfı ve Sanayi Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen festival, teknolojiye ilgiyi artırmayı hedefliyor.

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Festivali Rekor Başvuru İle Geliyor

Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2024, teknoloji ve havacılık alanında dünyanın en büyük festivali olarak biliniyor. Bu yılki festival, geçmiş yıllardaki katılım rekorlarını alt üst ederek, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takımın başvurduğu bir etkinlik olacak. Geçen yıl bu rakam 1 milyon yarışmacı ve 337 bin 744 takım idi, bu da festivalin her geçen yıl daha fazla ilgi çektiğinin kanıtı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji meraklılarını bir araya getiren bir platform sunuyor. Festival, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler ve çeşitli konularda söyleşiler gibi bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu faaliyetlerin amacı, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve Türkiye’yi teknoloji üreten, geliştiren bir topluma dönüştürme fikrini yaymak.

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, etkinliğin bu yılki başarısını sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Bayraktar, "Yine, yeni, yeniden rekor kırdık. 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım ile Milli Teknoloji Hamlesi'nin dev dip dalgası, TEKNOFEST 2024, kendi rekorlarını kırmaya geliyor" ifadelerini kullandı.

Festival, bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapacak, bu da katılımcılara farklı alanlarda yarışma ve kendilerini gösterme fırsatı sunacak.

2018'den bu yana hızla büyüyen TEKNOFEST, ilk yılında 20 bin yarışmacı ve 4 bin 333 takım ile başladı ve her geçen yıl katılım sayısını artırarak Türkiye’nin teknoloji alanındaki en önemli etkinliklerinden biri haline geldi. TEKNOFEST 2024'ün, teknoloji ve havacılık alanında ulusal ve uluslararası arenada Türkiye'nin profilini yükseltmesi ve yeni nesil teknoloji liderlerini teşvik etmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji