Japon devinde büyük kriz! Satılıyor...

Sony , Vaio markasını elden çıkarma kararı alırken, diğer yandan 5.000 çalışanının işine son vermeye hazırlanıyorVAIO MARKASI SATILIYORSon yıllarda rekabette kaybeden taraf olan Sony'de işler iyi gitmiyor. Şirket aldığı radikal bir karar ile ismiyle özdeş

Japon devinde büyük kriz! Satılıyor...

Sony , Vaio markasını elden çıkarma kararı alırken, diğer yandan 5.000 çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor

VAIO MARKASI SATILIYOR

Son yıllarda rekabette kaybeden taraf olan Sony'de işler iyi gitmiyor. Şirket aldığı radikal bir karar ile ismiyle özdeşleşen ve ayrı bir marka halini alan Vaio’yu Bain & Co. Ve Mizuho Securities Co.’nun birlikte meydana getirdikleri girişim olan Japan Industrial Partners’a satacağı ortaya çıktı. Nikkei isimli sitenin haberine göre Vaio satışının tutarı 391 ila 489 milyon dolar arası olacağı düşünülüyor.

1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA ZARAR

Ancak Sony'den gelen  kötü haber sadece bu değil. Şirket mart ayında sona erecek mali yılda yaklaşık 1.1 milyar dolar zarar edeceğini açıkladı. Oysa şirket bir yıl önce koyduğu hedefte 294 milyon dolar kar etmeyi planlamıştı.

5000 ÇALIŞANININ İŞİNE SON VERECEK

Sony'de işler kötü giderken çalışanların da bundan etkilenmesi elbette kaçınılmaz oldu. Şirketten yapılan açıklamada maliyetleri kısmak maksadıyla 2015 yılı mart ayına kadar 5 bin çalışanının işine son verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji