Hasan Tahsin Özbek'ten müthiş buluş

 Topivac isimli cihaz yara üzerindeki ölü deriyi vakum gibi çekmeye yarıyor. TÜBİTAK desteğiyle Ankara’da bir sanayici yara ve yanık tedavisinin süresini kısaltan bir cihaz geliştirdi. Cihaz yara üzerindeki ölü deriyi vakum gibi çekip sağlıklı dokuların g

Hasan Tahsin Özbek'ten müthiş buluş

 

Topivac isimli cihaz yara üzerindeki ölü deriyi vakum gibi çekmeye yarıyor.
 
TÜBİTAK desteğiyle Ankara’da bir sanayici yara ve yanık tedavisinin süresini kısaltan bir cihaz geliştirdi. Cihaz yara üzerindeki ölü deriyi vakum gibi çekip sağlıklı dokuların gelişmesini sağlıyor.
 
Yanık ve yara tedavileri alanında çalışmalar yapan Ankara Ostim’deki Teknomar şirketi, TÜBİTAK desteğiyle ‘Topivac’ adında yara bakım cihazını geliştirdi. Teknomar Genel Müdürü Hasan Tahsin Özbek, “Bu projemizde 3. ve 4. derecede yanık yaralarını hedef aldık. Amacımız tedaviyi tek cihazda toplamak ve tedavi sürecini kısaltmaktı. Bunun için Topicalvacum adı verdiğimiz yöntemi kullanmamızı sağlayacak hibrit bir cihaz geliştirdik. Bu dünyada bir ilk” dedi.
 
OKSİJEN VERİLİYOR
 
Tahsin Özbek cihaz sayesinde yaranın iyileşmesi için gerekli olan oksijenin homojen olarak verilebildiğini belirtti.Hasan Tahsin Özbek cihazın yarayı nasıl tedavi ettiğini şöyle anlattı: “Yarayı dezenfekte etmek için ozon terapi tedavisi uygulayıp ve yara üzerinde toplanacak irin, ölü deri, bakteri tabakalarını vakumla çekerek sağlıklı dokuların gelişmesini sağladık. Cihazın en önemli özelliği, vakumve oksijen/ozon nemlendirme uygulamasının aynı anda tatbik edilmesi.”
 
Ağrıyı da azaltıyor
 
Topivac’ın ileri teknoloji bir tedavi sistemi olduğunu belirten Hasan Tahsin Özbek, “En önemlisi bu cihazla ağrının azalması. Özel dizayn edilmiş yara kapama pedleri sayesinde yaranın iyileşme süreci hızlanıyor” dedi.
 
Önümüzdeki ay piyasada
 
Teknomar Genel Müdürü Hasan Tahsin Özbek patentini aldıkları Topivac’in önümüzdeki aydan itibaren satışa çıkacağını belirtti.
 
Özbek, “Bugüne kadar yanık ve yara tedavisi için alınan ürünler genelde yurtdışından geliyordu. Bizim geliştirdiğimiz cihaz hemyara tedavisinde kullanılacak bütün parçaları içinde barındırıyor hemde yerli imkanlarla geliştirildiği için çok daha ekonomik.Amacımız kendi geliştirdiğimiz cihazla dünya pazarına çıkmak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji