Güneş’te 800 bin kilometre genişliğinde kara delik! Radyasyon dünyaya geliyor

Güneş'in yüzeyinde kara delik açıldı, radyasyon akımları Dünya'ya doğru geliyor.

Güneş’te 800 bin kilometre genişliğinde kara delik! Radyasyon dünyaya geliyor

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre, Güneş'in yüzeyinde görülen büyük bir karanlık delikten kaynaklanan olağanüstü olaylar, Dünya'yı etkilemeye başladı. Koronal delik olarak adlandırılan ve 2 Aralık'ta ortaya çıkan dev karanlık bölge, son 24 saat içinde 800 bin kilometre genişliğe ulaşarak Güneş'in yüzeyinde belirgin bir şekilde açıldı.

gunes-karadelik.webp

Bilim insanları, bu karanlık delikten kaynaklanan jeomanyetik fırtınaların neden olduğu radyasyon akımlarının hızla Dünya'ya yayıldığını belirttiler. Kara deliğin, 4 Aralık'tan bu yana doğrudan Dünya'ya yönelmiş durumda olduğu ifade edildi. Güneş rüzgarı olarak bilinen bu alışılmadık derecede hızlı radyasyon, karanlık delikten çıkarak Dünya'ya doğru güçlü bir şekilde yayıldı.

Bilim insanları, bu tür olayların Güneş üzerindeki manyetizmanın ani değişimleri sonucunda meydana geldiğini ve yıldızın yüzeyindeki radyoaktif plazmanın uzay boşluğuna fırlatılmasına neden olduğunu belirtiyor. Bu tür olaylar, uzayda yol alarak Dünya'ya ulaşan radyoaktif plazma parçacıklarını içerir ve bu parçacıklar Güneş fırtınası olarak bilinir.

Bilim insanları, Güneş'teki bu tür patlamaların gelecek birkaç yıl içinde artarak zirve noktasına ulaşacağını öngörüyor. Bu durum, geçici karanlık deliklerin Güneş'teki manyetizmanın değişimiyle ilişkilendirildiğini ve radyoaktif plazmanın uzaya fırlatılmasına neden olduğunu gösteriyor. Bu gelişmeler, uzayda seyreden parçacıkların Dünya'ya etkilerine dair önemli bilgiler sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler