Google'dan yapay zeka atağı! Gemma'yı duyurdu!

Google, açık kaynak yapay zeka modeli Gemma'yı duyurdu

Google'dan yapay zeka atağı! Gemma'yı duyurdu!

Google, yapay zeka alanındaki yeniliklerine bir yenisini daha ekleyerek, geliştiricilerin sorumlu bir şekilde yapay zeka teknolojileri geliştirmelerine destek olacak yeni nesil bir açık kaynak modeli olan Gemma'yı duyurdu. Bu yeni model, Google'ın yapay zeka sohbet robotu Gemini'nin temelleri üzerine inşa edilmiş ve en son teknolojiyi barındıran açık kaynak bir model olarak tanıtıldı.

Gemma model ailesi, Google ve DeepMind dahil olmak üzere Google bünyesindeki çeşitli ekipler tarafından geliştirildi. Bu model, Gemini modelinden esinlenerek oluşturulmuş ve geliştiricilerin inovasyonunu desteklemek, işbirliğini teşvik etmek ve Gemma modellerinin sorumlu kullanımını yönlendirecek araçlarla birlikte sunulmuş durumda.

Dünya çapında kullanıma sunulan Gemma, iki farklı boyutta piyasaya sürüldü: Gemma 2B ve Gemma 7B. Google, bu lansmanla birlikte, "Sorumlu Üretken Yapay Zeka Araç Seti"ni de tanıttı. Bu araç seti, Gemma'yı kullanarak daha güvenli yapay zeka uygulamaları geliştirmek için gerekli rehberliği sağlayacak.

Bu gelişmeler, Google'ın yapay zeka sohbet robotu Bard'ı "Gemini" olarak yeniden adlandırması ve "Gemini Advanced" adı verilen yeni sürümü için ücretli abonelik hizmeti başlatmasıyla aynı döneme denk geliyor. Google, Gemma'nın tanıtımıyla yapay zeka teknolojilerinin sorumlu kullanımını ön planda tutan bir yaklaşım sergileyerek, geliştiricilere ve kullanıcılara önemli kaynaklar sunmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji