Google Translate görsellerdeki metinleri de çevirecek

Google'ın çeviri uygulaması için yıllar içinde önemli geliştirmeler sunuldu. Google'e eklenen yeni sekme fotoğraflar üzerinden çeviri yapmayı sağlayacak.

Google Translate görsellerdeki metinleri de çevirecek

Google'ın çeviri uygulaması için yıllar içinde önemli geliştirmeler sunuldu. Yapay zeka desteğinin geliştirilmesiyle daha da iyi hale gelen Google Translate(çeviri) çok daha tutarlı ve ana dillere yakın çeviriler yapabiliyor. Öte yandan çeviri sistemine yeni bir 'Resimler' sekmesi eklendi. Bu sayede kullanıcılar yükledikleri görsellerin üzerinde yazan metinleri de çevirebiliyor.

METİNLİ GÖRSELLER DE ARTIK ÇEVRİLEBİLECEK

İngilizce-Türkçe değil belki ama daha farklı dillerde yazılmış zorlayıcı ve farklı karakterlerdeki çevirileri özellikle görseller üzerinde yazılıysa yapmak kolay olmuyordu. Yeni sistem sayesinde fotoğraf yükleyebiliyor ve yazıları direkt olarak resim üzerinde istenilen dilden çevirebiliyorsunuz.

googlee.jpg

Google Lens sisteminden faydalanan bu yapıda şu anda 113 farklı dil destekleniyor. Görselde yer alan dili otomatik olarak algılayan sistem, artırılmış gerçeklik altyapısında çalışıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji