Google Search'e 10 günlük hava tahmini özelliği

Android işletim sistemli akıllı telefonlarla yerleşik uygulama olarak gelen Google Search’e on günlük hava durumu tahmini özelliği geldi. Bu sayede kullanıcılar herhangi bir hava durumu uygulaması olmasına gereksinim duymaksızın bulundukları lokasyondaki

Google Search'e 10 günlük hava tahmini özelliği

Android işletim sistemli akıllı telefonlarla yerleşik uygulama olarak gelen Google Search’e on günlük hava durumu tahmini özelliği geldi. Bu sayede kullanıcılar herhangi bir hava durumu uygulaması olmasına gereksinim duymaksızın bulundukları lokasyondaki ya da başka yerlerdeki hava durumu tahminlerini görebiliyorlar. Bilgiler Weather.com’dan toplanıyor.

Google’ın son dönemde yazılım/internet tarafındaki geliştirme ve güncellemelerine eklenen yeni özellik, hava durumuna yönelik tipik aramaların Google Search üzerinden yapılabilmesine olanak tanıyor.

Basit ve küçük ölçekli bir geliştirme olarak görülse de hemen her akıllı telefonda kullanılan hava durumu tahmini uygulamaların fonksiyonları böylelikle yerleşik bir uygulama bünyesinde de sunuluyor. Ayrıca Google’ın bu alanda daha doğru sonuçlar sunabilme olasılığının da yüksek görünüğünü belirtelim.

Peki geliştirmenin diğer detayları neler?
Hava durumu için saat-saat ve gün-gün tahminler görülebiliyor. Geçerli konum üzerinden hava durumu tahminleri sunulması oldukça iyi bir özellik. Ancak en iyi tahminlerin bile beş günlük süreden sonra gerçekleşme olasılıklarının azalabileceğini vurgulamak gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji