Bolu'da gaz paniği yaşanıyor

Edinilen bilgiye göre, Bolu'nun Örencik Köyü'nde bir firma, sıcak su bulmak için yerin 360 metre altında sondaj çalışması başlattı. Günlerdir devam eden çalışmaların ardından bu gece yerin altından ne olduğu tespit edilemeyen bir gaz fışkırmaya başladı. G

Bolu'da gaz paniği yaşanıyor

Edinilen bilgiye göre, Bolu'nun Örencik Köyü'nde bir firma, sıcak su bulmak için yerin 360 metre altında sondaj çalışması başlattı. Günlerdir devam eden çalışmaların ardından bu gece yerin altından ne olduğu tespit edilemeyen bir gaz fışkırmaya başladı. Gazın büyük bir gürültüyle ortaya çıktığı sırada köy halkı panik içinde evlerini boşalttı. Çıkan gaz koku yaymaya başlayınca, olay yerine Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, doğalgaz ve jandarma ekipleri geldi.

Köy çevresinde yoğun önlemler alınırken, gazın ne olduğunu anlamak için ilk önce doğalgaz yetkilileri çalışma yaptı. Gazın doğalgaz olmadığı anlaşılınca, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ölçüm cihazları ile çalışma yaptı. Ancak çıkan gazın ne olduğu bir türlü anlaşılamadı. Yetkililer, çıkan gazın yanıcı olmadığını, havada yoğun bir gaz kokusunun yaygın olduğunu ifade etti. Örencik köyü sakinleri, büyük bir gürültü yaşandığını ve kokudan dolayı bazı vatandaşların köyü terk ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji