Bayraktar TB3 SİHA, Yerli ASELFLIR-500 İle Başarılı Uçuş Testini Tamamladı

Baykar, Bayraktar TB3 SİHA'nın yerli ASELFLIR-500 ile başarılı uçuş testini Çorlu'da gerçekleştirdi. 25. testte 6 saat uçan SİHA, milli savunma kapasitesini artırdı.

Bayraktar TB3 SİHA, Yerli ASELFLIR-500 İle Başarılı Uçuş Testini Tamamladı

Baykar, kendi geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA'nın, Türkiye'nin yerli elektro-optik sistemi ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testinden başarıyla geçtiğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu önemli test, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapıldı. Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testi sırasında, Aselsan'ın milli olarak geliştirdiği ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi ilk kez Bayraktar TB3 SİHA ile entegre edilerek kullanıldı.

Yapılan test, Bayraktar TB3 SİHA'nın 25. uçuş testi olup, 6 saatlik bir uçuş süresince gerçekleştirildi. Test sırasında, Bayraktar AKINCI TİHA da ASELFLIR-500 sistemi tarafından başarıyla takip edildi. Bu başarı, Bayraktar TB3 SİHA'nın ve ASELFLIR-500 sisteminin dünyanın en iyileri arasında yer almasının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Bu gelişme, Türkiye'nin savunma teknolojileri alanında kendi kendine yeterlilik yolunda attığı önemli bir adım olarak görülüyor. ASELFLIR-500 sistemi ile donatılan Bayraktar TB3 SİHA'nın, elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme kapasitesinde dünya çapında rakiplerine üstünlük sağlaması bekleniyor. Bu başarı, milli savunma sanayiinin gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra Türkiye'nin stratejik bağımsızlığını da pekiştirmekte.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji