4 yeni iPhone bir arada

IPhone 5'in ardından iPhone 5S geliyor mu? Yoksa Apple doğrudan iPhone 6 ile mi yola devam edecek? Bu soruların yanıtlarını Apple dışında kimse bilmiyor elbette; ancak şirkete yakın kaynaklar ve tasarımcılar yeni iPhone'ların iskeletini oluşturmak için ka

4 yeni iPhone bir arada


IPhone 5'in ardından iPhone 5S geliyor mu? Yoksa Apple doğrudan iPhone 6 ile mi yola devam edecek? Bu soruların yanıtlarını Apple dışında kimse bilmiyor elbette; ancak şirkete yakın kaynaklar ve tasarımcılar yeni iPhone'ların iskeletini oluşturmak için kafa patlatıyor.

Son olarak tasarımcı Peter Zigich, bu yıl tanıtılması beklenen iPhone'ları tek bir fotoğrafta bir araya getirmiş. Birinin ekranı tablet büyüklüğüyle dikkat çekerken, diğeri ise minik ebatlarıyla iPhone mini'yi andırıyor. Ancak bu elbette bir çizim ve Apple'ın bu taslakta iPhone modelleri üreteceğine dair bir bulgu henüz yok.

Peki Apple bu yıl kaç iPhone modeli tanıtacak?

Commercial Times ve China Times'ın Ocak ayında yayınladığı rapora göre Apple bu yıl farklı kitlelere hitap eden üç ayrı iPhone geliştirecek.

Öncelikle iPhone'ların ekran ölçüleri farklı olacak. iPhone 5'te olduğu gibi 4.0 inç'lik bir iPhone'un tanıtılacağı 2013'te aynı zamanda 4.8 inç'lik modele de tanık olacağız. 4.8 inç'lik ekranın üzerinde ayrıca durmak gerekiyor; zira gerçekleşirse Apple'ın en geniş ekranlı iPhone'u olacak ve geniş ekranlı telefon arayanlar için de Apple bir çözüm sunmuş olacak.

Aynı rapora göre üçüncü iPhone diğer modellere göre çok daha ucuz olacak ve kasası plastikten imal edilmiş olacak. Ancak Apple, bu raporu yaptığı açıklamalarda defalarca yalanladı. Zira Apple'ın CEO'su Tim Cook, katıldığı bir panelde Apple'ın ucuz iPhone üretmek gibi bir derdinin olmadığının altını çizmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji