10 milyon dolar bağışla 'kurtuldu'

 Dünyanın en büyük  sosyal medya ağı, davacılarla uzlaşma sağlayarak, 10 milyon dolar bağış karşılığında davanın düşmesini sağladı. Beş Facebook üyesi, sosyal medya ağındaki ‘beğnilerinin’, kendilerine sorulmadan ve para ödenmeden “sponsorlu haberler” kıs

10 milyon dolar bağışla 'kurtuldu'

 

Dünyanın en büyük  sosyal medya ağı, davacılarla uzlaşma sağlayarak, 10 milyon dolar bağış karşılığında davanın düşmesini sağladı. Beş Facebook üyesi, sosyal medya ağındaki ‘beğnilerinin’, kendilerine sorulmadan ve para ödenmeden “sponsorlu haberler” kısmında yayınlanması nedeniyle dava açmıştı.

 

ABD’nin California eyaletinde açılan davada, sosyal medya ağının yerel yasaları ihlal ettiği tespit edildi. Üyelerin Facebook sayfalarında beliren bir reklam olan “Sponsorlu Haberler”, bu reklamı beğenen bir diğer Facebook üyesinin ismini, profil resmini içeriyor ve bu kişinin gösterilen reklamı “beğendiğini” ifade ediyor. Davacılar ise kendi profillerine ait bilgilerin ve beğenilerinin istekleri dışında kullanılmasına karşı çıktı.

 

MİLYARLARCA DOLAR TAZMİNAT ÖDEYEBİLİRDİ

Facebook, San Jose Federal Mahkemesi’nde görülen davada, davacılarla geçtiğimiz ay uzlaşmaya vardı, ancak uzlaşma bu hafta sonunda kamuoyuna duyuruldu. Facebook, konu hakkında basına açıklama yapmayı reddetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji