Başbakan'dan önemli açıklamalar...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:ÇÖZÜM SÜRECİ"Çözüm sürecinde önemli engelleri aştık.Demokratikleşme yönünde attığımız adımlar karar

Başbakan'dan önemli açıklamalar...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

ÇÖZÜM SÜRECİ

"Çözüm sürecinde önemli engelleri aştık.Demokratikleşme yönünde attığımız adımlar kararlılıkla sürecek. Kararlılığımızı her fırsatta vurguladık. Kamu düzeni olmazsa olmaz bir husustur, bunun için gerekli önlemleri aldık. Olumsuz gelişmelerden sonra çözüm sürecinde tekrar olumlu atmosferin oluşmasından memnunuz.  Süreç üniter devlet esasında yürüyor. Yerel yönetimlerin yaygınlaşması hususunda hükümetimizin verdiği önem ortadadır."

FETHULLAH GÜLEN SORUSUNA YANIT

"Hiç kimse hukuk devleti içinde bir imtiyaza sahip değil. Hukuk içinde ne gerekiyorsa yapılacak. Ortada bir mahkeme kararı var, açık hukuki gereklilikler var. Herhangi bir vatandaş için hangi muamele yürütülüyorsa Fethullah Gülen için de onlar yapılacak."

4 ESKİ BAKANLA İLGİLİ YÜCE DİVAN OYLAMASININ ERTELENMESİ

Herkes, soruşturma komisyonunda soruşturmanın hukuki ve teamüle dayalı işleyişte dikkatli olmak durumunda. Bırakalım soruşturma komisyonu kendi çalışmasını tamamlasın. Soruşturma komisyonu eğer bir erteleme kararı almışsa, kendi teknik süreci ile ilgilidir. Bu çerçevede soruşturma komisyonunun misyonu ve işleyişi ile ilgili tereddüt uyandıracak her türlü açıklamadan kaçınmak gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler