Anahtar Deliği'nde bugün neler var?

ORTAHİSAR BELEDİYESİ VE O DANIŞMAN   Ortahisar Belediyesi’yle ilgili çok konu var hangisinden bahsedelim derken bizim ‘kuşçu’ yine bir haber uçurdu bize..   Taze bir bilgi dedi yetiş..   ‘Hayırdır’ demeye kalmadı anlatmaya başladı;   ‘Yahu Ortahisar Beled

Anahtar Deliği'nde bugün neler var?
ORTAHİSAR BELEDİYESİ VE O DANIŞMAN
 
Ortahisar Belediyesi’yle ilgili çok konu var hangisinden bahsedelim derken bizim ‘kuşçu’ yine bir haber uçurdu bize..
 
Taze bir bilgi dedi yetiş..
 
‘Hayırdır’ demeye kalmadı anlatmaya başladı;
 
‘Yahu Ortahisar Belediyesi’nde bir danışman var maşallah.
 
Hiç duymadınız mı dedi?’
 
‘Duymadık’ 
 
Anlat anlat diye irdeledik.
 
Şunları söyledi;
 
‘Başkanın özel koruması altında.
 
Her ihaleye yada her konuya müdahale eder.
 
Müdahale etmediği şey yok.’
 
‘İhale dedin ne ihalesi’ diye irdeledik?
 
‘Yani diyorumki özel insiyatifini kullanır.’
 
‘Nasıl yani?’ dedik.
 
‘Acele etme’ dedi bekle.
 
‘E devam et’ dedik.
 
Ha bir de iyi işe adam sokar.
 
Mesela kızını, oğlunu, yakınlarını…
 
Pek işle alakaları da olmaz.
 
Belediyedi koridorlarında;
 
‘Başkan Ahmet Metin Genç’ten sonra bu kurumda ben gelirim’ diye de ahkam keser.
 
Birde Telekom’da çalışan akrabası var.
 
Danışman adına hava atıyor; ‘Ben her türlü işe adam sokarım’ diye vaat ediyor.
 
E kim diye sorduk.
 
‘Dur dur acele etme’ diyerek uçtu.
 
Bakalım nereye konar.
 
Konduğu yerden ne zaman gelir?
 
Ne zaman danışmanın adını söyler.
 
Söylesin paylaşırız.
 
Ayrıntılarıyla…
 
“SEBAHATTİN ÇAKIROĞLU VE GÖKHAN SARAL KAPIŞMASI” 2. SAYFADA
SEBAHATTİN ÇAKIROĞLU VE GÖKHAN SARAL KAPIŞMASI
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yöneticileri arasında sessiz ve derinden bir tartışma yaşandı. Gündemde pek hissedilmedi ama biz yine de fark ettik. Önce Trabzonspor eski Başkanı Hacıosmanoğlu listesindeyken istifa eden ardından son kongrede başkan adaylarından Celil Hekimoğlu’nun listesinde yer aldı. O isim Sebahattin Çakıroğlu.  
 
Derin tartışmayı ilk başlatan Sebahattin Çakıroğlu oldu. Çakıroğlu, “Muharrem Usta henüz beklentilere cevap veremedi. Başkanın mazeret üretmeye hakkı yok.  Muharrem bey, ‘para bizde herşeyi halledeceğiz’ dedi ve seçimi kazandı. Ama bugüne kadar ne yönetimsel ne antrenör ve ne de ekonomik olarak beklentilere cevap vermedi.” diyerek çıkış yaptı. Hemen bu açıklamaların ardından Trabzonspor yöneticisi Gökhan Saral, isim vermeden sosyal medya hesabından cevap verdi.
 
Dostlarını yarı yolda bırakanların yine sahneye çıktığını belirten Saral, yine sahnede. 4 ayda 60 milyon TL'nin üzerinde girdi sağlayıp  aynı oranda tasarruf yapan yönetimi sözlerini tutmamakla itham etmek haksızlıktır! Seçildikten sonra zorluklarla mücadele etmek yerine kaçanların, ilk yapmaları gereken şey susmayı öğrenmektir” dedi. Bu arada bugünde Saral’ın sahibi olduğu gazete İlkhaber’e baktık. Çakıroğlu’nun sözlerinden hiç birşey yokken Saral’ın açıklamaları manşete girmiş. Pek etik bulmadık. Ya iki görüşü de koyacaksın yada hiç o habere girmeyeceksin. Doğru olan budur.
 
“YOMRA VE DARP OLAYI” 3. SAYFADA
YOMRA VE DARP OLAYI
 
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu dün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. MHPli meclis üyesi kendisini eleştirdikten sonra kardeşi tarafından dar edilmesi olayıyla alakalı hiçbir ilgim yok dedi. Hatta olayda bir de ruhsatsız silah var neden bundan bahsedilmiyor dedi.
 
Olaydan hiçbir bilgisinin olmadığını belirterek bu olayın kendisine bir siyasi lince dönüştüğünü ifade etti. Ne kadar inandırıcı oldu? Ne kadar samimiydi? Şimdi bunlar tartışılmaya başlandı. Tabiki bu basın toplantısını ve olayın tamamını izleyen de bir Ak Parti Genel Merkezi var. İl Başkanı Haydar Revi hepsini bir dosya halinde hem vekillere hemde genel merkeze iletecek. Başkan hakkında nasıl bir tavır takınılacak yakında belli olur. Yani Ak Parti genel merkezi Sağıroğlu’nu inandırıcı bulacak mı? 
 
“BURHAN BEKAR’I ŞAŞIRTAN YÖNETİCİSİ”
 
BURHAN BEKAR’I ŞAŞIRTAN YÖNETİCİSİ
 
MHP’de yeni yapılanma hareketi devam ediyor. Tüzük kurultayı sürecini birlikte yürütme kararı alan MHPli muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan, tabana da mesaj veriyor. Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibi tarafından görevi son verilen teşkilatlardan bir tanesi de Trabzon.
 
MHP Trabzon İl Başkanlığına genel merkez eski il Başkanı Nihat Birinci’yi atamıştı. Bu atama sonrası hareket alanını genişletmek ve teşkilatta kendi yapılandırmasını oluşturmak isteyen Birinci baz ilçe başkanlarını görevden almaya kalktı ama sıkıntı yaşıyor. Kimileri bayrak açtı. Neyse asıl size anlatmak istediğimiz enteresan bir olay yaşandı. MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar’ın listesinde yer alan Murat Gedikli adlı yöneticiyi İl Başkanlığına atanan Nihat Birinci listesine almış.
 
Ortahisar’ın bundan haberi bile yok sonrada listeleri isimleri incelerken ortaya çıkmış. ‘by pass yani bir kişiyi yada kuruluşu devre dışı bırakma yöntemi’ olarak adlandırılan bu gelişmeyle ilgili bakın Ortahisar Başkanı Burhan Bekar ne diyor; 'Bazı etik davranışlar vardır. Bir yönetimdeyseniz bir başka yere gidecekseniz en azından kibarlık olarak haber verirsiniz. Bu durumu listeyi görünce öğrendim. Bu harekete kızmam, darılmam. Çünkü kendi tercihidir. Ancak dediğim gibi etik değil'
 
Bu arada bizde bir etik davranış hatırlatması yapalım. Eğer siyasi bir partide yada başka bir kuruluşta görevden alınan ekip lideri varsa yerine gelen lidere kendi ekibini kurması için eski ekip yol açar istifa eder. Hani bu böyledir. İl Başkanı ve yönetimi görevden alınmışken ilçelerin neden bu şekilde direndiği de tartışılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar