Anahtar Deliği - divan başkanlığı için rüştü araz gündemde. 3.2.2015

Trabzonspor camiası divan başkanlığı seçiminin, başkan adayları Ali Sürmen ile Nadir Saral’ın yarışına dönüşmesinden sonra yeni bir bölünmeye doğru yol almaya devam ediyor.

Anahtar Deliği - divan başkanlığı için rüştü araz gündemde.  3.2.2015

DİVAN BAŞKANLIĞI İÇİN RÜŞTÜ ARAZ GÜNDEMDE

Trabzonspor camiası divan başkanlığı seçiminin, başkan adayları Ali Sürmen ile Nadir Saral’ın yarışına dönüşmesinden sonra yeni bir bölünmeye doğru yol almaya devam ediyor.

Bir yandan da divan başkanlığı için tek aday çıkarma çabaları sürüyor.

Tek aday olsun, Ali Sürmen ile Nadir Saral’da bu listede yer alsın şeklinde kongreye günler kala bir düzenleme yapılması yönündeki çalışmalar sürüyor.

Tek aday noktasında üzerinde durulan üç isim var.

Bu isimler, Disiplin Kurulu Başkanı Dr. Rüştü Araz, eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman ve kulübün kurucu üyeleri arasında yer alan işadamı Sabit Sabır.

Bu üç isimden birinin başkan adayı çıkarılması halinde, Saral ile Sürmen’in adaylıktan vazgeçip, bu listesteye girmeyi kabul ettikleri söylentisi şehirde yaygın.

Eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, adaylık teklife sıcak bakmadığı ifade edildi.

Dr. Rüştü Araz’ın ikna edilmesine çalışıldığı söyleniyor.

O İSTANBUL’DAN ADAY ADAYI

İmperyal Hastanesi’nin kurucu ortaklarından ve eski başhekimi Dr. İrfan Coşkun İstanbul’a gitti, metropol kentte dört ortak iki hastane açtı, bu hastanelerin üst düzey yöneticiliğini yapıyor.

Coşkun’un bir ayağı da Trabzon’da, şehirle ilişkisini kesmiş değil.

Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi.

Meclis üyeliği görevinden istifa ederek, milletvekili adaylığına soyunmak için epeydir çevresiyle istişare yapıyor.

Coşkun, milletvekili adaylığı için Trabzon’u düşünmüyor.

Hedefinde İstanbul’dan milletvekili seçilmek var, tabiî ki iktidar partisinden.

Bir yıldır megakentte bulunan Coşkun’un bu kentten milletvekili adaylığına soyunma aşamasına gelmesi Çaykaralılık başarısı olsa gerek.

CEKETİMİ SATAR ÇALIŞIRIM!

Net değil ama CHP’nin Trabzon’da yapacağı milletvekili adaylarını belirleme önseçiminin mart sonuna doğru gerçekleşeceği konuşulmaya başlandı.

Önseçimi başından beri savunan isimlerin başında Ortahisar ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olarak çalışmalarını sürdüren Ahmet Kaya oldu.

Şimdi ise tüm teşkilatlar ve parti tabanı önseçim istiyor.

Genel merkezin bu inisiyatifi CHP tabanından esirgemeyeceğine inanılıyor.

Ahmet Kaya çalışmalarını yürütürken, önseçimin olacağına da gönülden inanmış.

Kaya diyor ki, “Önseçimden kim çıkarsa çıksın ceketimi satar canla başla seçim çalışması yaparım.”

Kaya’nın bu kararlılığı aynı zamanda önseçim istemeyenlere mesaj niteliğinde.

DOKA İLEYOMRA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Trabzon’un gündemine yatırım adası projesi geçen yıl girmişti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) yeni bir ada projesi daha ortaya attı.

Trabzon’a turizm adası projesi.

Deniz doldurulacak ve doldurulan alana sırf turizm yatırımları yapılacak, şehrin turizm hareketlerini artıracak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek, çevre düzenlemesi ve turizm yatırımlarıyla cazip ada haline getirilecek.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun da turizm yatırımları için bir projesi olduğunu biliyoruz.

Yomra sahilinde deniz dolgusu yapılarak, bu alana turizm yatırımlarını çekmek ve turistler için cazip hale getirmek.

DOKA ile Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu deniz doldurularak turizm merkezi haline gelecek projede ortaklık yapabilirler.

Madem ki amaç denizi doldurmak ve doldurulacak alan sırf turizmin hizmetinde olacak, iki kurum arasında işbirliği neden olmasın?

TRABZON BÜROKRASİSİNDEN BİR TEK O İSİM

10 Şubat Salı günü mesai saati bitene kadar kamuda çalışıp da milletvekili adayı olmak isteyenlerin istifalarını verme zamanı.

Bu yola baş koymak isteyen kamu çalışanları görevlerinden istifa edip, vekillik yoluna girmek için istişarelerini hızlandırmış durumdalar.

Bildiğimiz kadarıyla Trabzon bürokrasisinden istifa ederek, milletvekili adayı olmak için bu yol baş koyan tek isim Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan.

Yıldırımhan bugün Ankara yolculuğuna çıkacak, başkentte birkaç gün kalarak istişare yaptıktan sonra kesin kararını verecek.

Ancak, milletvekili adayı olmak için Yıldırımhan kararını vermiş, 10 şubat tarihinde mesai saati bitene kadar bürokrasideki görevinden istifa edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar