Anahtar Deliği 28.01.2019

Anahtar Deliği 28.01.2019

Anahtar Deliği 28.01.2019

Anahtar Deliği 28.01.2019

BİZE ŞÖYLE ŞEYLERLE GELMEYİN YAHU!

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü basın yayın işini tek elden yapmaya başladı. Gündeme alacağı haberleri tek elden sunuyor. Bunu da kimsenin farketmediklerini taktik ve algı yaptıklarını sanıyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil. Kimse kimseyi kandırmasın! Her sey ortada. Yalnız Trabzon turizmde önemli projelere gebe.

Biraz böyle algı işleriyle uğraşacaklarına başka işlere akıl yettireceklerine daha sağlam adım atmaları gerekir. Turizm projelerinde öne çıkmaları gerekir. Kış Turizminde Trabzon sıfır çekiyor.rn5 yıldızlı büyük otellerin doluluk oranı yüzde 30lara geriledi. Her ay bir otelden işçi çıkarıldı haberleri alıyoruz. Turizm yatırımcıları ile bir araya gelip etkileşimi sağlayacak işsizliği giderecek, işçi çıkarılmaması için yeni hamleler gerekiyor.u00a0rnİçi boş organizasyonlarla medyada şişirilen haberlerle bu işler olmaz. Kimin ne yaptığını görüyor izliyoruz. Herkes bir şeyleri sağlamlaştırma peşinde! Kendinize gelene kadar da yazmaya devam edeceğiz. Bize Trabzon turizmini her mevsim kurtaran kentin içini hareketlendiren ilçeleri de bu işe katabilen adımlarla gelin. Gerisi laf-ü güzaf.

BUNDAN DOĞAL DAHA NE OLABİLİR Kİ

Murat Zorluoğlu, Faruk Özak'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında renkli anlar yaşandı. Bu buluşma bazılarını tedirgin etti. Yok öyle demeyelim biraz sallandırdı. Yok bu da olmadı! Bu buluşma bazılarının eski defterleri karıştırmasına sebep oldu. Neyse tam tanımlayamadık yahu.. Ama bu buluşmada hiçbir şey yok.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor'un kaptanı, Trabzon'un has evladı, Trabzon'a uzun yıllar hizmet etmiş, bakanlık yapmış bir isme gitmesi, onun tecrübelerinden yararlanması kadar doğal hiçbir şey olamaz. Öyle değil mi? Hatta bazı huylarından ders bile almıştır. Trabzon'da Faruk Özak, değerleri bir araya getirmesini çok iyi biliyordu. Onları dinlemeyi.. Şimdi öyle bir şey kalmadı. Herkes bir tarafta.. Kentin dinamikleri bütünleştirilerek harekete geçirilmesi gerekir. Ama kopukluk çok! Bu da bazen hayati projelerin aksamasına neden oluyor.

AHMET METİN GENÇ'İN ZİYARETÇİLERİ

Geçtiğimiz günlerde Ortahisar Belediyesi'ne uğradık. Oturmak için misafir salonuna girdik. Yer bulmak ne mümkün! Bulamıyoruz! Her yer dolu. Salon dolu.. Hani şu başkanın oturduğu makam odasının yanında 3-4 tane oturma odası var ya.. İnanılmaz. Hani gazetecilik refleksiyle sorduk. Tek tek.. Siz nerden geldiniz? Peki siz? Bilmem hangi ilçenin dernek bakanınından, bilmem hangi sivil toplum örgütü temsilcisinden bilmem ne muhtarından bilmem ne öğretmeninde hatta gençlerin temsilcilerinden her yerden insan seli.. Şaşırdık! KTÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı, Türk Gençlik Kulübü Başkanı gibisi isimler vardı. Sorduk gençlere u2018hayırdır'rnBaşkanımızla randevu aldık sağ olsun bir günde kabul etti geldik. İşte burası çok önemli! Bir günde.. Sosyal medya hesabına baktık aslında.. Her dakika foto paylaşıyor bilmem km geldi falan diye.. Amacımız birazda bunu görmek. Harbi hepsi gelmişti gelmemişti bizdeki de kıllık canım.. Ama harbiden öyleydi..

MEDYADA YENİ TARTIŞMA; u2018SÜPÜRDÜ' - u2018DÖKTÜ'NÜN HABER DEĞERİ VAR MI?

Önce habere bakalım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi aynen şu notu geçti hafta sonu; “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, kendi sorumluluk alanında bulunan cadde ve bulvarlarda 2018 yılında gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından 2018 yılında 82 bin 500 km yol süpürüldü. Aynı yıl içinde 3 bin 600 km kaldırım ve yol yıkaması gerçekleştirirken ana yolların mıntıkasından 115 bin 200 kg çöp toplandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri ayrıca ana arterler üzerinde bulunan 47 adet alt geçidi her hafta düzenli olarak birer kez yıkadı. Yıl boyunca her hafta 28 adet cami avlusunun temizlik işleri düzenli olarak gerçekleştirilirken 2018 yılında Ağustos ayı içerisinde Akçaabat-Derecik mevkiinde yaşanan heyelan olayı ve Ekim ayı içerisinde yoğun yağmur nedeni ile Araklı-Kaşıklı mevkiinde meydana gelen heyelan ve su baskını olayları sonrası yollar yıkanarak temizlik çalışmaları ivedilikle icra edildi.”rnBu bir kısmı tabi.rnDevamını çıkardık.rnFazla uzundu.rnAsıl kısmı buydu.rnİşte bu Trabzon medyasında tartışılmaya başlandı.

Kimisi,” Belediye çalışması tabiki kamuoyuna duyurulur” diyor. Kimisi de,”Asfalt döktük, yol yaptık, su verdik, yol süpürdük diye hizmet ediliği ifade edilmeye çalışılmış halbuki bu rutin belediyecilik işleridir. Asla böyle bir reklam yapma çabasında bulunulmamalıdır.” diye eleştiriyor.u00a0rnBu konuda en sert eleştiri Günebakış yazarı Berkant Parlak'tan geldi. Parlak yazısında o kısmında şöyle eleştirdi; “Duyduk duymadık demeyin! Trabzon Büyükşehir Belediyesi yerleri süpürüyormuş. Dün “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı”ndan e-postamıza bu haber gönderildi. Başlık “Büyükşehir Belediyesi bir yılda 82 bin 500 km yol süpürdü” şeklindeydi. Haberde Başkan Gümrükçüoğlu temizlik çalışmalarına özel önem verdiklerini ifade etti.

Çok yakında “Büyükşehir Belediyesi hizmet binası hafta içi her gün mesai saatinin başlangıcıyla açılıyor”diye haber göreceğiz diye beklemeye başladık. Bilmem kaç bin ton asfalt döküldüğünü kentin tüm reklam tabelalarına asan bir kurumdan söz ediyoruz. Dahası var 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi “Gümrükçüoğlu, teravih namazı çıkışında terliklerini bulamayan vatandaşa terlik aldı” diye de haber geçmişti. Belki şaşıranlar vardır ama biz terlikten sonra ne asfaltın ne süpürgelerin haber yapılmasına şaşırmıyoruz. Dünya yapay zekâyla uğraşıyor, biz süpürgeyi haber yapan doğal zekâlarlau2026rnBakalım, kim kazanacak!”

YATIRIM DEĞİL SEÇİM YATIRIMI MI?

Trabzon Yatırım Adası'ndan şu sıralar sıkça bahsedilmeye başlandı. Trabzon Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu bahsetti bahsetmesine de siyasetçilerde bahsediyorlar. Bu bu Yatırım Adası konusu 4-5 seçimdir konuşulması can sıkıyor. TTSO'nun bahsetmesi ayrı, siyasetçilerde bahsedince seçim malzemesi bo malzeme diye insanlar tepki veriyorlar! Siyasetçiler, iktidar partisi milletvekillerinin bir kısmı gerçi hiç konuşmuyor! O noktada bir tuhaf ya neyse.. Karadeniz'e yazan Murat Taşkın, bu konuda uyarıda bulundu. Seçim malzemesi yapmayın dedi. AK Parti'yi uyardı TTSO'yu da mı uyardı? Sanmıyoruz. Seçim malzemesi siyasetçi yapar sonuçta.. Murat Taşkın'ın yazısının o kısmında şöyle diyor;

“YATIRIM DEĞİL, SEÇİM MALZEMESİ!..

Trabzon Yatırım Adası, kurulacak yerde yine konuşulmaya başlandı. Mübarek sanki ekonomik bir yatırım değil de, seçim meydanı malzemesi! Bu 5'inci kez seçim vaadi olarak konuşuluyor! Ziya Paşa'nın dediği tersine çevrilerek: “Ayinesi lâftır kişinin işine bakılmaz.” Haklı. Yani gerçekten haklı değil mi?

4 BAKANI BIRAKIN 1 BAKANA İYİ BAKIN!

Bunu diye Karadeniz'e yazan Hakkı Emiroğlu.. O ki bugün Trabzon medyasında yazarlarında nelerden bahsettiklerine değiniyoruz.. Hakkı abiyi geçmeyelim.

Hakkı Emiroğlu, Kabinede yer alan Trabzonlu Bakanlara taş attı. Cahit Turan'ı örnek gösterip,” Trabzon için en fazla onun çalıştığını diğer bakanların bir şey yapmadığını ima etti”

Emiroğlu yazısının o kısmında şunları kaydetti; “u2026. Biraz da Bakan Turhan'dan söz etmek istiyorum. AK Parti iktidarının göreve geldiği ilk hafta İstanbul Bölge Müdürlüğüne atadığı Cahit Turhan ardından Karayolları Genel Müdür Yardımcılığına ve Karayolları Genel Müdürlüğüne yükselmiş, bu görevi aralıksız 12 yıl yürüttükten sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına ve Danıştay üyeliğine atanmıştır.

Buradan emekli olduktan sonra dört büyük firmanın kurduğu Kuzey Marmara projesinin CEO'luğuna getirilmiş, orada da hemşehrilerinden oluşan büyük bir ekip kuran, Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Üçüncü Havalimanı'nın yollarını inşa eden Turhan Ulaştırma Altyapı Bakanlığına getirilmiş. İlk iş olarak da kendi ekibini kuran Turhan emin adımlarla bu ülkenin imarına ve geleceğine imza atmaya devam etmektedir. Sürmene Yeniçam Tersanesi'nin atıl durumdan kurtarılması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tahsisini sağlamış. Bu kabinede Trabzonlu dört bakan var ancak siz yine de bir bakana bakın! Çünkü her tarafta onu göreceksiniz. Unutmayın, iş bilenin kılıç kuşananındır.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler