Anahtar Deliği 27.04.2021

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 27.04.2021

Azmi Kuvvetli geri döndü

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli geçtiğimiz günlerde geçirdiği akciğer rahatsızlığı sebebiyle önce hastanede tedavi görmüş daha sonra da evinde istirahat süreci geçirmişti.

Kuvvetli rahatsızlığını atlatmasının ardından dün ilk kez partililerle bir araya gelme fırsatı buldu.

Kuvvetli yaptığı açıklamada “Akciğer rahatsızlığım sebebiyle ev hastane arasında geçen yaklaşık 40 günlük tedavi sürecinde Parti çalışmalarına katılma imkânım olmamıştır. Bu süre içerisinde kıymetli dost ve arkadaşlarımızdan uzak kaldım. An itibariyle sağlık durumum her geçen gün iyiye doğru gitmektedir. Kendimi iyi hissettiğim bugün içinde geçmiş olsun ziyaretime gelen kıymetli ilçe başkanları ve hazırda bulunan il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla hasret giderdik .Ziyaretlerinden dolayı ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyesi dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. İYİ'ki varsınız.” İfadelerini kullandı.



**

Tam kapanma kararının CHP’deki yansımaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamayla Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs saat 05.00’e kadar tam kapanma uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Bu açıklama Trabzon’da CHP kanadında farklı görüşlerle yansıdı.

Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman “Tam Kapanma kararıyla beraber dikkate alınan toplum sağlığı yanında günlerce çalışamayacak vatandaşların ruh sağlığı için ekonomik olarak desteklenmesi, ödemelerinin ertelenmesi gibi adımlar atılmalıdır.” İfadelerini kullandı

Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Turgay Şahin “Koyduğunuz yasaklara riayet etmeyin. Kongre, cenaze, cuma derken salgın yayılsın şimdide 18 günlük tam kapanma kararı al Hiç doğru bir işiniz olmayacak mı? Allah esnafımızın yardımcısı olsun. 18 gün tam gün kapatıyorsanız elektrik, doğalgaz, su, kredi kartı borcu ve her türlü vergileri de en az 1 ay süreli ertelemeniz gerekir. ” dedi.

Ortahisar Belediyesinin CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu ise “Geç ama doğru karar alınmıştır. Fakat aşılama hızla tamamlanması gerekir. Yoksa kapanma bitince aynı sıkıntıyı yaşayabiliriz. Umarım hep beraber sağlıklı günler göreceğiz Tüm çalışamayacak vatandaşımızın ücretleri banka hesaplarına yatması gerekir. Büyük devlet böyle günde belli olur.” şeklinde görüş belirtti.

**

AK Parti’de online toplantı

AK Parti Trabzon’da İl Başkanı Sezgin Mumcu ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

Pandemi nedeniyle dünkü il yönetim kurulu toplantısı online olarak gerçekleştirildi.

Başkan Mumcu, il yönetim kurulu ile video konferans yöntemiyle bir araya gelirken yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Mumcu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada “Video konferans yöntemiyle gerçekleştiğimiz İl Yönetim Kurulu toplantımızda çalışmalarımızla ilgili değerlendirmeler yaparak yeni hedefler belirledik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

**

Trabzon’da vaka sayısında düşüş

Sağlık Bakanlığı 17-23 Nisan tarihleri arasındaki yüz bin kişide koronavirüs vaka haritasını yayınladı.

Yayınlanan haritaya göre Trabzon’da dikkat çeken bir düşüş görüldü. Son olarak 409,90 açıklanan oran 353,75’e geriledi.

Böylelikle Trabzon’da 1 haftalık ani yükseliş de kırılmış oldu. Sson 4 haftaya bakıldığında 10-16 Nisan raporu haricinde 3 haftada da rakamlar 350 seviyelerinde seyretmişti.

Yeniden aşağı yönde ilerleyiş umutlandırdı. Yeni kapanma kararıyla birlikte bu rakamların ne seviyelerde olacağı şimdiden merak konusu.

İşte Trabzon’un son 5 haftalık yüz bin kişide koronavirüs vaka raporu;

17-23 Nisan: 353,75

10-16 Nisan: 409,90

3 – 9 Nisan: 359,29

27 Mart – 2 Nisan : 353,49

20-26 Mart: 278,24

**

Çakıroğlu’ndan AK Partiye yanıt gelecek mi?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu dün verdiği bir röportajda, İYİ Parti’den istifa eden Davut Çakıroğlu ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Mumcu, Çakıroğlu’na kapılarının açık olduğunu belirtip
“Bizim partimize herkes gelebilir. Davut Çakıroğlu da değerli bir insan, fikirleri ile Meclis’te gündem oluşturmuş bir isim. Bizim kapımız herkese açık olduğu gibi Çakıroğlu’na da açık.” İfadelerini kullandı.

Bu bir davet olarak gündeme oturdu.

Çakıroğlu’nun Mumcu’nun sözlerine nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu. İlerleyen günlerde bir açıklama gelir diye düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler