Anahtar Deliği 25.11.2015

KARADENİZ’E DÖRT BAKANLIK   64. hükümetle ilgili beklenen açıklama dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi.   Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan bakanlar kurulunu açıkladığında bölgemize de önemli bakanlıkların verildiği görüldü. Trabzo

Anahtar Deliği 25.11.2015
KARADENİZ’E DÖRT BAKANLIK
 
64. hükümetle ilgili beklenen açıklama dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi.
 
Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan bakanlar kurulunu açıkladığında bölgemize de önemli bakanlıkların verildiği görüldü.
Trabzon’un beklediği gibi Süleyman Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi etkili bir bakanlığa getirilirken, Samsun, Ordu ve Bayburt bakanlık verilen bölge illeri arasına yerini aldı.
 
Bu arada Süleyman Soylu’nun bakan olması Trabzon’da büyük bir memnuniyetle karşılanırken, Rize ve Giresun’a ise bakan verilmemesi bu illerdeki beklentinin ileriki yıllara taşınmasına neden oldu.
 
 
“HÜKÜMETTE TRABZON DAMGASI” 2. SAYFADA
 
HÜKÜMETTE TRABZON DAMGASI
 
Hükümetin açıklanmasının ardından bakanlar kurulunda yer alan üç Trabzonlu bakanın yer alması, bu dönem şehrimize hükümet imkânlarının artarak devam edeceği anlamına geliyor.
 
Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, aslen Of’lu olan İstanbul Milletvekili Berat Albayrak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, aslen Düzköylü olan İstanbul Milletvekili Yalçın Akdoğan’da Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer alması Trabzon için büyük şans yarattılar.
 
 
“KONGREYE ÖNLEM!” 3. SAYFADA
KONGREYE ÖNLEM!
 
5-6 Aralık tarihinde yapılacak Trabzonspor kongresine doğru Başkan İbrahim Haciosmanoğlu’nun yeniden adaylık konusunda fazla sesi soluğu çıkmazken, aday olup olmayacağı yönünde spekülasyonlar da devam ediyor.
 
Haciosmanoğlu aslında aday olacakmış gibi çalışıyor, fanatik kesimlerden bazılarının desteği yine Haciosmanoğlu’na olacak.
 
Kongre sürecini gevşek tutmamak lazım, salon için de her türlü önlemi almak gerekiyor.
 
Başta Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Emniyet Müdürü Murat Köksal’a çok büyük görevler düşüyor.
 
Salon içinde en küçük bir kıvılcıma ön vermeyecek önlemleri kongre başlamadan önce hayata geçirmeleri lazım.
 
5-6 Aralık kongresi Trabzonspor için hayat memat meselesidir.
 
 
“KORAY AYDIN AÇIKLIYOR” 4. SAYFADA
 
KORAY AYDIN AÇIKLIYOR
 
MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın daha önce iki kere genel başkan adayı olarak Devlet Bahçeli’nin karşısına çıkmıştı.
 
1 Kasım genel seçiminin ardından da üçüncü kez genel başkan adayı olması söylentileri yayılan Koray Aydın önümüzdeki günlerde Ankara’da geniş katılımlı bir toplantı yaparak adaylığını açıklaması bekleniyor.
 
1 Kasım Trabzon seçim sonucunu okuyan bazı isimler Koray Aydın’ın Trabzon seçiminde sandıkta kalmasını Bahçeli sağladığı görüşünde olan insanlar var.
 
Biz o görüşte değiliz.
 
7Haziran seçiminde Bahçeli Trabzon’a gelip miting yapmadı, 1 Kasım seçiminde de gelmedi.
 
İki seçim arasındaki fark elbette ki Bahçeli’yi bağlar ama Koray Aydın’ın da 1 Kasım genel seçiminde Trabzon’a beklenen seçim çalışmasını yaptığı söylenemez.
 
 
 
“ŞAHİN UYARI!” 5. SAYFADA
 
 
ŞAHİN UYARI!
 
CHP belediye meclis üyesi Turgay Şahin CHP çatısı altında aktif olarak politika yapmaya geç katıldı ama partide de sözü dinlenen etkin bir isim haline geldi.
 
1 Kasım seçiminin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kellesini isteyen parti içi muhalefete karşı sert çıkarak, Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı ve bu aşamada kellesini alma adına olağanüstü kurutla istemenin yanlışlığına işaret etti.
 
Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’i de bir anlamda uyaran Turgay Şahin, fazla ileriye gitme Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirme gayretine bizden destek isteme dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler