Anahtar Deliği - Aşık macerayı sever.24.02.2015

Trabzon’da AK Parti’ye 60’ın üzerinde milletvekili aday adayı müracaatı yapılacağı beklentisi vardı.

Anahtar Deliği - Aşık macerayı sever.24.02.2015

AŞIK MACERAYI SEVER

Trabzon’da AK Parti’ye 60’ın üzerinde milletvekili aday adayı müracaatı yapılacağı beklentisi vardı.

Aday adayı sayısı 49’a ulaştı, müracaat tarihi doldu.

Şimdi gözler temayül yoklamasına çevrildi.

Aralarında Trabzon eski milletvekili ve ANAP’lı bakanlardan Eyüp Aşık’ın da bulunduğu aday adayları arasında kıyasıya yarış başladı.

Bize ulaşan bilgilere göre Eyüp Aşık’ın milletvekili adaylığına kesin gözle bakıldığı yönünde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen ve milletvekili adaylığı için söz alan Aşık’ın, adaylığını garantiye aldıktan sonra aday adayı müracaatını yaptığı gelen bilgiler arasında.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’ın da Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan garanti alarak aday adayı olduğu konuşuluyor.

Aşık, Erdoğan’ın, Yıldız, Davutoğlu kontenjanından, hangisine şans gülecek?

CHP’DE STRESLİ GÜNLER

CHP Parti Meclisi almış olduğu milletvekili adayı belirleme yöntemi Trabzon’da infial yarattı.

Teşkilatlar, aday adayları İl Başkanı Güzide Uzun’un öncülüğünde Ankara’ya çıkarma yaptı ve Trabzon’la ilgili almış olduğunuz kararı değiştirin tepkisinde bulundu.

Önseçim kararına rağmen, birinci sıra milletvekili adayı için genel merkezin kontenjan kullanma yetkisi karşısında ilçe başkanları çalışmayız, aday adayları da çekiliriz resti çektiler.

CHP genel merkezi yarın yapacağı MYK toplantısında Trabzon’la ilgili almış olduğu milletvekili belirleme yöntemini, teşkilatların isteği doğrultusunda, önseçimden nasıl bir liste çıkarsa seçime o listeyle girilir şeklinde düzenleme yapılmaması halinde kaos devam edecek.

MALKOÇ’UN ŞANSI VAR

2011 genel seçimi öncesi milletvekili adaylarını belirlerken mille görüş geleneğinden gelen isimlere listelerde yer vermeyen dönemin Başbakanı Erdoğan’ın 7 Haziran’da yapılacak genel seçim için hazırlanacak aday listelerinde ne derece etkili olacağı tartışma konusu.

Erdoğan’ı yakın tanıyan siyasetçiler kendisinin 7 Haziran milletvekili listelerine direk müdahale edeceğini söylerken, Davutoğlu’nun bunu anlayışla karşılayacağını ve tepki vermeyeceğini söylüyorlar.

2011 genel seçimi öncesi milli görüş geleneğinden gelen isimleri listelerden tırpanlayan Erdoğan’ın AK Parti Trabzon milletvekili listesine buna göre dizayn edeceğini ve HAS Parti’den katılan Şeref Malkoç dışında, milli görüşçü aday yapmayacağı konuşuluyor.

KORAY AYDIN ANKARA’YA MI?

İl teşkilatı seçimlerini ahenk içinde tamamlayan MHP Trabzon’da seçimin en rahat partisi olarak görünüyor.

Milletvekili aday adayları Trabzon teşkilatına değil, 12-18 mart tarihleri arasında genel merkeze müracaatlarını yapacaklar, halı hazırda kaç aday adayı sayısının varlığı belli değil.

İl Başkanı Demeli hafta sonunda Kızılcahamam’da başlayacak olan geniş katılımlı il başkanları toplantısına katılmak için hazırlık yapıyor.

Bazı MHP’liler, Milletvekili Koray Aydın’ın, 7 Haziran’da Ankara’dan milletvekili aday olacağı, genel seçimin ardından yapılacak parti kurultayının ardından da partide genel sekreterlik görevine geleceği söylentileri başladı.

MHP’DE BİR İKİ ÇEKİŞMESİ

MHP’de Milletvekili Koray Aydın’ın Trabzon dışından başka bir ilde milletvekili adayı gösterilmesi halinde Trabzon birinci sıra milletvekili adaylığı Hüseyin Örs ile Yavuz Aydın arasında geçeceği parti içinde tartışma konusu.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimde Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak vatandaşın sempatisini kazanan Örs, birinci sıra milletvekili adaylığı için ağır basarken, Beşikdüzülü olan ve Ankara’da hizmet veren Umut hastaneleri ortaklarından Yavuz Aydın’ın da batı ilçelerinde çok sevildiği, Aydın’ın MHP’de bir veya ikinci sıra milletvekili adayı olması demek MHP’nin Trabzon’da iki milletvekili garanti anlamı taşıdığı şeklinde yorumlar yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar