Anahtar Deliği- Trabzonspor Devlet Dairesi mi? (22.9.2014)

Trabzonspor Devlet Dairesi mi? (22.9.2014)

Anahtar Deliği- Trabzonspor Devlet Dairesi mi? (22.9.2014)

TRABZONSPOR DEVLET DAİRESİ Mİ?

Bordo mavili kulüp tüzük gereği bu yılın Kasım veya Aralık ayı içinde normal kongresini yapacak. Kongrede oy kullanma hakkı kazanmak için 2015 yılı aidatlarının yatırılması şart. Tüzük Kurulu, kulüp aidatlarının yatırılması için 30 Eylül 2014 tarihine kadar süre tanındığını açıkladı. Aidatların yatırılması için önümüzde 8 günlük bir zaman var.
Yıl sonuna doğru yapılması gereken olağan genel kurul her ne kadar seçimsiz olsa bile, Haciosmanoğlu yönetimi saha sonuçlarına göre kongreyi seçimli genel kurula dönüştürebilir. Bunun için aidatların yatırılma süresinin son bir haftasına girilirken, üyelerin aidat yatırmalarının şart olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Ancak, kulübün aidat toplama konusunu ağırdan aldığı da bir gerçek. Yıllardan beri kulüp aidatlarını toplama işlerinden sorumlu ismi Enver Pirselimoğlu’nun yaşadığı rahatsızlığın ardından, bu işlerden elini çekmesi üzerine, aidat toplama işinde görevlendirilen başka bir isim yok.
Trabzonspor üyeleri kulübün Ziya Bey tesislerindeki bürosuna giderek aidatlarını yatırması gerekiyor. Ancak Ziya Bey’deki büro da haftanın iki günü, cumartesi pazar kapalı, hafta sonu aidatlarını yatırmak isteyen üyelere yardımcı olacak başka bir birim yok. Trabzonspor profesyonelleri, aidatların toplanması konusunda alternatifler geliştirerek, 30 Eylül tarihine kadar tüm üyelerin aidatlarını kabul etmeli, bunun için cumartesi, Pazar demeden çalışanlarına mesai yaptırmalı, Trabzonspor kulübü devlet dairesi değil.


CHP’Lİ KAYA ÖNSEÇİMDE ISRARCI
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, yerel seçim döneminde belediye başkan adaylarının önseçimle belirlenmesi konusunda önemli çalışmalar yapmış, genel merkez nezdinde girişimlerde bulunmuş, başaramamıştı. Kaya, önseçim iddiasında ısrar ediyor.
Yerel seçim sürecinde parti üyelerinin önüne getiremediği sandığı genel seçim sürecinde milletvekili adaylarının belirlenmesinde getirmek istiyor. Ön seçim işini genel merkezde genel başkan yardımcılarıyla görüşmüş, Trabzon’da önseçim yapılması hususunda söz de almış. Potansiyel milletvekili adayı olan Kaya, ön seçim sandığını kurdurmayı başarırsa, 2015 haziran seçiminde kendisi de aday adayı olmaya karar vermiş. Konuyla ilgili olarak diğer ilçe başkanları ile sürekli istişare halinde, genel seçim öncesi sandık kurup, milletvekili adaylarını tabanın belirlemesi için istişare toplantıları yapıyorlar.

ESNAF KESİMİNİN SAHİBİ YOK

ESNAF KESİMİNİN SAHİBİ YOK
Trabzon Esnaf Odası eski başkan vekili Zafer Sarı, mevcut yönetime ve Başkan Metin Kara’ya veryansın ediyor. Esnaf giderek mağdurlaşıyor, Kredi kooperatifinden kredi alımları zorlaştırıldı, esnaf olup da bankalara ve kredi kartlarına takıntısı olmayan esnaf kalmadı, hiçbir takıntısı olmayan üç kefil isteniyor kredi başvurularında, bu durum esnafa kredi verdirmemekle eş anlama gelir. Esnaf Odası Başkanlığı’nın yanı sıra birkaç yerde daha görevi olan ve esnaflıkla bir alakası olmayan Metin Kara’nın da esnafı düşünmediği, makam ve mevki peşinde koştuğunu dile getiren Zafer Sarı, Trabzon esnafının patlamaya hazır volkan haline geldiğini, esnaf kesimi isyan ederse, onları durdurmanın güç olacağını iddia ediyor.

MHP SİL BAŞTAN
MHP SİL BAŞTAN
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, genel merkez tarafından yönetimiyle birlikte görevden alındı ve Demeli yeniden il Başkanlığı görevine atandı. Sıfırdan yeni bir yönetim yaptı Demeli, gençlere ve bayanlara ağırlık verdi. Sıra yönetimde görev bölünme geldi. Teşkilatları kim organize edecek, teşkilatlar yönetimde hangi isme bağlanacak. MHP’de yaşanan bu operasyonun ardından ilçe teşkilatlarının da yeniden yapılanacağı dikkate alınırsa, teşkilattan sorumlu il başkan yardımcısının parti içinde tartışılmayan bir ismin getirilmesi lazım. Öğrendiğimiz kadarıyla, MHP’nin yeni il yönetiminde teşkilattan sorumlu il başkan yardımcılığını, önceki yönetimde basından sorumlu yönetici olan Oktay Kaplan’a verilecekmiş. Yıllarını MHP teşkilatında almış olduğu aktif görevlere adayan Kaplan’ın teşkilattan sorumlu olması, parti açısından önemli bir tercih olduğu. Aynı zamanda Milletvekili Koray Aydın’ın da sağ kolu olan Kaplan’ın ilçe teşkilatları yapılanmasında etkin rol üslenerek, yanlışa geçit vermeyeceğidir.Örnek bir çalışma temposu sergileyen Kaplan, teşkilatlanma görevinde, partiye emek verecek isimleri bulup ortaya çıkarmakta da hataya düşmeyecektir.

BÜYÜKŞEHİR İLE ORTAHİSAR NEDEN ANLAŞAMIYOR
Büyükşehir ile Ortahisar belediyeleri arasında hizmetten kaynaklanan çelişkiler devam ediyor. Hangi hizmetin hangi belediyenin alanına girdiği, Ortahisar şehir merkezinde yapılması gereken düzenlemeler, kaldırımların yeniden yapılması gibi işlerde bile yetki sorumluluğu yüzünden her iki belediyenin birimleri arasında tartışmalar gündeme geliyor. Geçenlerde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Pazarkapı Mahallesi’ne esnaf ziyaretine gitmiş. Esnaf kesimi de kendisine seksen imzalı bir dilekçe vermiş, dilekçe ile mahalledeki bazı kaldırımların yeniden dizayn edilmesi istenmektedir. Başkan Genç, karşılaştığı talebi anında ilgili birime iletmiş, birim amiri de ekip yapmış kaldırımlarda düzenleme çalışmalarına start vermiş.

Ne güzel değil mi?

Anında çözüm.

Sonu pek de güzel olmamış.

Büyükşehir ekipleri anında Pazarkapı’ya çıkarma yapmışlar, Ortahisar ekiplerine kaldırımlarda düzenleme yapmak bizim yetki alanımızda diyerek, Ortahisar ekiplerinin çalışmalarını engelmişler.

Oldu mu yanı?

Her yere Büyükşehir karışacaksa, Ortahisar Belediyesi ne iş yapacak, yetki ve sorumluluk alanı neresidir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar