Anahtar Deliği - Cumhurbaşkanı’nın çağrısı. 16.06.2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran genel seçim döneminde siyasi parti genel başkanı gibi meydanlara çıktı, mitingler düzenledi, konuşmalar yaptı, AK Parti dışında kalan partilere veryansın etti.

Anahtar Deliği -  Cumhurbaşkanı’nın çağrısı. 16.06.2015

CUMHURBAŞKANI’NIN ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran genel seçim döneminde siyasi parti genel başkanı gibi meydanlara çıktı, mitingler düzenledi, konuşmalar yaptı, AK Parti dışında kalan partilere veryansın etti.

Muhalefet partileri ile birebir atışan laf yarışına giren Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin ardından bir gerçekle karşılaştı ve koalisyon hükümetinin kurulması için dört partinin genel başkanı ile ayrı ayrı görüşeceğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasının ardından ilk tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabet etmeyeceğinin açıkladı.

DEMİRTAŞ DA AYKIRI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına kapı kapayan bir başka Genel Başkan HDP’li Selahattin Demirtaş. Seçimden üç gün önce Diyarbakır’da düzenlenen HDP mitinginde patlama meydana gelmiş, ölen ve yaralananlar olmuştu.

İptal edilen mitingin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı geçmiş olsun dileklerini iletmek için aramasına rağmen Demirtaş Erdoğan’ın telefonuna çıkmamış, beni niye arıyor Diyarbakır halkından özür dilesin yanıtını vermişti. Gelinen bu aşamada Demirtaş yumuşadı mı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birebir görüşme davetine katılır mı bilemeyiz.

CANALİOĞLU ANKARA’YA YERLEŞTİ

Trabzon CHP eski milletvekili Volkan Canalioğlu bu dönem parlamento dışı kaldı, bunda kendi sorumluluğu da var.

Ancak bunun yanı sıra Canalmioğlu’nun Parti Meclisi Üyeliği devam ediyor. Bunun için Canalioğlu Ankara’da ikamet etmeye karar verdi, evini kapatmadı. Bir yandan Parti Meclis toplantılarına katılırken diğer yandan da siyaseti Başkent’ten kovalayacak.

KILIÇDAROĞLU KILPAYI

7 Haziran Seçiminde CHP’nin sosyal içerikli seçim vaatleri de tutmadı, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde parti oy kaybetmeye devam ediyor.

HDP’nin barajı aşması nedeniyle AK Parti’nin tek başına hükümeti kurma imkanı kalmaması CHP’yi de şimdilik kurtarmış gözüküyor. Seçimin ardından halı hazırda Kılıçdaroğlu’na çekil baskısı başlamış değil. AK Parti ile kuracağı sağlım pazarlıklı bir koalisyon hükümeti Kılıçdaroğlu’nun siyasi ömrünü uzatabilir. Zira CHP’nin önünde zaten normal bir kurultay var bu kurultaya hükümet ortağı olarak girerse, Kılıçdaroğlu karşıtları kendisini genel başkanlıktan indirme adına fazla agresif olmazlar.

SİDİKSA’DA BAYRAKLAR GÖNDERE ÇEKİLECEK

30 Mart 2014 yerel seçiminde AK Parti Düzköy Belediye Başkanlığı seçimini göz göre göre CHP’ye kaptırdı.

İlçe’nin oy deposu olarak bilinen eski Çayırbağı beldesi namı değer sidiksa belediye başkanının listesi yapılırken dışlandı, Sidiksa cumhuriyeti haksızlığı görünce oy vermedi.7 Haziran genel seçimine gelindiğinde vatandaş henüz AK Parti’ye karşı yumuşamamıştı. Eski il genel meclis üyesi Bahattin Köroğlu, Sidiksa’yı Süleyman Soylu’ya öyle anlattı ki, Soylu bir kere gittiği Sidiksa’da gece vakti miting yaptı, Köroğlu’nun da simge yaptığı gibi bir anda beldede kapatılan kamu kurumlarından ötürü indirilmiş Türk bayrakları Soylu’nun girişimi ile göndere çekilmeye başlandı ve AK Parti Sidiksa cumhuriyeti ile eski muhabbet ortamına döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar